Det här är den mest effektiva maskinen på gymmet

Svettigt på gymmet
7 Enkla träningsformer på hemmaplan
Slå på ljud

För många är träning ett tillfälle att få egentid, en stund att samla energi och en aktivitet som får en att må bättre. Men för vissa är det faktiskt bara jobbigt. Det är något man vill göra för att ta hand om sig själv men som man egentligen inte har någon större lust att lägga massa tid på. För dessa personer så är effektivitet A och O på gymmet. Låt det gå snabbt och låt det ge så mycket resultat som möjligt.

Den brittiska gymkedjan The Gym Group gjort har gjort en undersökning kommit fram till vilken cardiomaskin som är den mest effektiva. De frågade 1400 personliga tränare och av dessa var det 47% som pekade ut roddmaskinen. På andraplats kom löpbandet, tredjeplats crosstrainern, fjärdeplats stepmaskinen och på en femteplats kom motionscykeln.

Därför är maskinen den bästa

Roddmaskinen är den bästa och mest effektiva maskinen på gymmet då den aktiverar hela kroppen. För den som vill ha ett snabbt och effektivt pass så är roddmaskinen det perfekta valet. Maskinen aktiverar nästan alla muskelgrupper i kroppen och ger därför en utmärkt helkroppsträning. Ben, rumpa, bål, rygg och armar får arbeta hårt på roddmaskinen samtidigt som din kondition förbättras markant. Den kombinationen kan ingen annan cardiomaskin på gymmet leverera. För dig som kämpar för fasta armar så är roddmaskinen ett perfekt val.

Skonsamt för kroppen

Rodd är inte bara bra träning det är dessutom väldigt skonsamt för kroppen eftersom man inte utsätts lika hårda stötar som under exempelvis löpning. Det reducerar skaderisken ordentligt. Men som i alla övningar på gymmet så är det viktigt att använda sig av rätt teknik för att undvika överbelastning och får ut så mycket som möjligt av träningen.

Källa: Aktivträning.se

LÄS MER

8 saker du kan göra istället för att stress-äta

7 anledningar till att du inte blir av med bukfettet

Morgonträning skulle kunna minska risken för cancer

Utvald läsning