Artikeln innehåller reklamlänkar
TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

9 vandringskängor och skor för den ambitiösa

28 jun, 2020 
AvSara Lund
Sommaren 2020 är då vi ger oss ut i naturen och upptäcker Sveriges fina vandringsleder. Om du vill avancera och investera i ett par bra vandringskängor så ska du kika in här – för nedan listar vi 9 bra vandringsskor att klicka hem på direkten!
Annons

En av årets stora hälsotrend är helt klart vandring – en träningsform som både är rolig att göra tillsammans med vänner, familj, partner eller helt själv. Sverige har flera fina vandringsleder att upptäcka, både för dig som är nybörjare och för dig som är rutinerad.

Men innan du ger dig ut och vandrar så finns det vissa saker att tänka på. Val av skor är en av dessa saker. Du vill gärna undvika skavsår, blåsor och annat som kan uppstå när du är ute och vandrar.

Bra skor och kängor att vandra i

Att ha osköna skor är inget alternativ när du ska ut och vandra. Här är det superviktigt med komfort och egenskaper som passar din vandring. Kanske behöver du vattentäta skor? Extra stötdämpning? Bra fäste? Varmfodrade? Skor som andas? Ja, det finns flera olika egenskaper att ta hänsyn till. Nedan listar vi några alternativ!

1. Lätta vandringsskor för alla typer av underlag

Vandringkänga från aplina

Lätta vandringsskor från Alpina som garanterar bra grepp på alla typer av ytor och underlag. De är vattentäta, bekväma och passa dig som ska vandra i olika typer av terränger – både lätta och tuffa.

Annons

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

2. Boots för vandring i kallare väder

Bagheera boots vandringskänga

Varmfodrade och vattenavvisande boots från Bagheera som är anpassade för långa promenader under vinterhalvåret – alltså perfekta skor för vandring i lite kallare väder. Bootsen har en mjuk och följsam sula och ståldubbar för bra grepp.

Här kan du köpa den (reklamlänk).

3. Vandringskängor för alla väderförhållanden

Vandringskängor med mönster

Vandringskängor från Hoka One One som klarar av de allra festa väderförhållandena. Yttersulan är designad för att ge ordentligt grepp i både våta och torra förhållanden och överdelen är designad för att ge fotleden extra stöd.

Annons

Här kan du köpa den (reklamlänk).

4. Kängor med stötdämpande sula 

Vandringskängor från Merell

Kängor från Merrell som både är vattentäta samtidigt som de andas. De har varm och lättviktig isolering vilket gör att skorna håller värme och är bekväma samtidigt. Kängorna har också stötdämpande mellansula samt slittålig yttersula – som ger dig bra grepp.

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

5. Stilrena vandringsskor för dagsturer

Rosa vandringsskor

Stilren och bekväm vandringssko från Mammut. De här skorna passar dig som ska ut på en dagsvandring eller stavgång. Skorna är tillverkade i ventilerande och stretchigt mesh-material som ger en bekväm känsla.

Annons

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

6. Kängor för friluftsliv och vandring

Kängor att vandra i

Enkla kängor som fungerar lika bra för friluftsliv som för vardagsvandring från Dolomite. Kängorna har en ovandel i mocka och är fodrad med material som andas och är vattentätt. De har även en anatomisk fotbädd som ger stötdämpande effekt.

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

7. Kängor som ger både stöd och stabiltiet

Vandringskängor i mocka

Skor som passar både till vardags och till lättare vandringar. Ett par friluftskängor som har skön passform och ger både stöd och stabilitet. De är vattentäta och är gjorda i material som andas – perfekt för dig som ska vandra över dagen!

Annons

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

8. Lätta kängor med extra komfort

Vandringsskor som ser ut som sneakers

En lättviktig känga från Viking som både är snygg, sportig och bekväm. De här skorna har en stödjande överdel och en skyddande del vid tårna för extra komfort. De är designade för att du ska kunna röra dig snabbt och bekvämt i vilken terräng som helst.

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

9. Vandringskängor som andas och torkar extra snabbt

Rejäla vandringskängor för långa vandringar

Vandringkängor från Jack Wolfskin som passar dig som ska ut och vandra under en längre tid. Dessa kängor ger bra support och dämpning i varje steg. Skorna är även vattentäta och tillverkade i material som andas och torkar extra snabbt.

Här kan du köpa dem (reklamlänk).

BILD: TT

LÄS MER:

8 stilrena (och praktiska) ryggsäckar för vandringen

Sveriges 12 vackraste vandringsleder

Ut och vandra? Här är 5 smarta appar som visar vägen

Annons