TräningspeppTräningskläderBörja tränaTräna med redskapTräningsprogramVardagsmotionTräna utomhus

7 enkla knep för att komma upp i 10 000 steg per dag

24 feb, 2017 
AvNanna von Knorring
Motion och hälsa går hand i hand, men ibland kan det vara svårt att hinna röra på sig så mycket som man vill. Här är sju enkla knep för att boosta vardagsmotionen.
Annons

Ett vedertaget mål för många är att ta minst 10 000 steg per dag, en rekommendation som Världshälsoorganisationen utfärdat. För aktiva personer kan 10 000 steg kännas som lite, medan det för mindre aktiva kan vara ett högt mål att nå varje dag.

I dag är det lättare att hålla koll på hur mycket man rör sig, eftersom att många mobiler har appar som räknar dina steg varje dag. Använd en sådan app för att kartlägga hur många steg du tar och följa din utveckling. Vill du komma upp i fler steg kan du ta till några enkla knep för att successivt öka stegen och nå dina personliga mål.

Läs också: 6 sätt att bränna fler kalorier på promenaden

Här är 7 knep för att öka dina steg varje dag:

1. Sätt realistiska mål

Snittar du under 5000 steg per dag? Sätt då delmål för varje dag eller varje vecka och öka ditt stegantal i en långsammare takt. Det kommer kännas mer överkomligt och belönande när du ser ökningen successivt.

Annons

2. Parkera längre bort

Åker du bil och ska parkera på en parkeringsplats kan du välja den första lediga parkeringsplatsen du ser, istället för att cirkla runt och leta efter den närmast dörren. Du sparar tid och klämmer in flera extrasteg.

Läs också: 10 fantastiska hälsoeffekter av en promenad

3. Ta alltid trappan

Gör det till en vana att alltid välja trappan istället för hissen. När du gjort det tillräckligt många gånger kommer du knappt tänka på att det finns en hiss.

4. Handla i butik

Istället för att sitta still i flera timmar framför datorn och kan du ta en shoppingrunda till fots. Du får motion och slipper vänta på att få prova kläderna.

5. Var två om det

Be din partner, vän eller kollega att börja promenera med dig. Är ni två är det lättare att motivera varandra till att gå en kort promenad under lunchrasten.

Läs också: Så mycket ska du promenera för att må bra

6. Byt ut fikan mot promenader

Annons

När du träffar vänner kan ni ta en promenad med kaffe i hand istället för att sitta still i timmar på ett kafé. Är ni träningsintresserade kan ni göra någon annan aktivitet tillsammans, som att gå och bada, gymma eller cykla tillsammans.

7. Påminn dig själv

Installera påminnelser i telefonen så att du inte glömmer bort att stiga upp och gå några steg en gång i timmen på jobbet, oavsett om det bara är bort till en kollega, till kaffeautomaten eller till en annan våning.

Foto: Shutterstock

Källor och inspiration: Vårdguiden, Laurenconrad.com

Promenadtricket som bränner bort bukfettet

Läs också: Promenadtricket som bränner bort bukfettet

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons