Träna hemmaTräningsprogramTräna utomhusVandringYogaMåbra-resan

3 övningar som personliga tränare aldrig väljer bort

31 jul, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Här avslöjar tre träningsexperter sina absoluta favorit-övningar. Varsågod att ta efter proffsen. Kanske hittar du en ny favorit!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
MåBra: 3 grymma övningar för hela kroppenBrand logo
MåBra: 3 grymma övningar för hela kroppen

Det finns vissa träningsövningar som man bara älskar att göra. Kanske för att de ger en skön känsla i kroppen, eller helt enkelt för att man känner sig stark och grym när man utför dem!

Även fitnessexperter och personliga tränare har ofta favoritövningar som de skulle göra varje dag om de fick chansen! Huffington post bad tre träningsexperter att avslöja sina ”go to”-övningar som de aldrig släpper taget om.

Om du inte redan har testat någon av dem så är det hög tid nu. Kanske hittar även du en ny favoritövning! Här är proffsens träningsfavoriter:

1. Kettlebell-sving

– Kettlebell-svingen är min favoritövning eftersom den är utmärkt för att bygga både övergripande styrka, kraft och kondition, säger träningsinstruktören Eric Leija.

Han menar att den är perfekt för alla typer av människor som har en stillasittande vardag.

– Med tanke på att de flesta lever stillasittande livsstilar – vid ett skrivbord, fast i trafiken eller spenderar otaliga timmar vid telefonen – kan kettlebell-svingen ha en terapeutisk effekt genom att hjälpa till att få igång de bakre musklerna i ben och rygg, säger han.

Annons

Gör såhär: Greppa vikten med båda händerna och bredda benen. Dra sedan kettlebellen med raka armar explosivt rakt fram och ut till axelhöjd.

Låt den sedan falla fritt ner mellan benen under höften och böj dina knän. Rotera den sedan explosivt upp igen och gör om svingen.

2. Hand-planka

Plankor där du står som en bro på händer och fötter utklassar alla andra övningar som är avsedda att stärka kroppens inre kärna. Det säger personliga tränaren Ashley Borden.

– Eftersom vi är stillasittande mer än normalt, måste vi aktivera vår kärna på ett sätt som motsvarar hur kroppen beter sig när den står upprätt, säger Borden.

Den så kallade ”handplankan” som hon kallar den, aktiverar dina triceps, axlar, armar, din core, ja – praktiskt taget hela kroppen.

Gör såhär: Börja på knäna, med händerna direkt under axlarna, benen utsträckta och fötterna böjda. Tryck dig upp med bara händer och fötter kvar i golvet och se till att spänna musklerna mellan skulderbladen.

Annons

Dra upp och in magen och spänn till. Fokusera på att hålla huvudet i linje med kroppen. När du står i handplankan kan du avancera genom att röra benen i olika positioner. Se nedan:

 

 

3. Squat Pushup

Hälso- och konditionsexperten Deanna Robinson har en riktig hybrid-övning som favorit! Den innehåller flera olika övningar som görs i en och samma följd- och rörelsemönster.

– Denna övning innehåller fem av de sju grundläggande rörelsemönster som kroppen behöver. Den kan hjälpa dig att bli starkare, samtidigt som den minskar fysisk stress och risk för skador i aktiviteter i det dagliga livet, som att bära upp barnen eller att nå en tung låda från en hög hylla, säger Deanna Robinson.

Gör såhär: Stå rakt upp med benen brett isär. Gå ner i en djup, bred knäböj och sätt i händerna i marken. ”Vandra” med dina händer längst med golvet tills du hamnar i en planka. Gör en armhävning och återgå till plank-läge.

Annons

Rotera med hela kroppen till höger (genom att ”hoppa” på alla fyra eller ”vandra” åt sidan i plankposition) så att du hamnar 90 grader med hela kroppen riktad till höger om dig. Sträck ut ena armen rakt fram i luften medan du stödjer på den andra i golvet. Byt sedan arm.

Rotera vidare med hela kroppen ytterligare 90 grader åt höger (nu har du alltså händerna där du hade fötterna i ursprungsläget). ”Klättra” nu tillbaka med händerna bak mot fötterna, gör en knäböj och kom upp igen. Upprepa sedan tills du kommer tillbaka med kroppen vänd mot samma håll som du började.

Foto: TT Källa: Huffington Post

LÄS MER: 

17 bästa övningarna för starka armar – som inte är armhävningar

Här är de 14 bästa hemma-övningarna för hela kroppen

Hur får jag tillbaka konditionen efter isoleringen? Träningsexperten tipsar!

Annons