Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tareq Taylors tårar hos Carina Bergfeldt – pratar om dottern: "Mitt ljus"

05 mar, 2021 
Carina Bergfeldt och Tareq Taylor i SVT.
Resan med sin bror och pappa till Jerusalem i Tareq Taylors matresa fick stjärnkocken att fundera över sitt eget föräldraskap, och relationen till dottern Ellen:
– Att någon så stark finns i min närvaro, och som jag också är viktig för. Det är stort för mig, säger Tareq i Carina Bergfeldt i SVT.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.Brand logo
Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.

Stjärnkocken och programledaren Tareq Taylor har varit aktuell med SVT-serien Tareq Taylors matresa, där han återvänder till hemstaden Jerusalem, som han inte återbesökt sedan familjen lämnade landet som när han var barn.

Med sig på resan har han sin bror Zafer och pappa Seif, och det blir en hel del nostalgi – och upptäckter om Tareqs släkthistoria. Och så en del mat, förstås.

Tareq Taylor i tårar hos Carina Bergfeldt

När Stjärnorna på slottet-kocken gästar talkshowen Carina Bergfeldt i SVT frågar programledaren om hans relation till sin palestinske pappa förändrats efter resan. Men det verkar snarare som att den har fått honom att reflektera över relationen till hans egen 17-åriga dotter, Ellen.

– Jag har nog fått en tydligare förståelse för hur pass viktig papparollen är, eller min roll i förhållande till Ellen. Hon är ju mitt ljus i livet och jag älskar henne och det kan jag aldrig säga tillräckligt mycket. Men ibland glömmer man bort att… jag kanske också kan vara hennes ledstjärna, säger Tareq Taylor i programmet.

Annons

Här börjar Tareqs ögon att tåras och man hör hur rösten darra. Carina Bergfeldt undrar vad det är som gör att han blir så rörd. Han blir tyst en stund.

Tareq Taylor om dottern Ellen

Sedan berättar han om den beundran han känner för sin enda dotter.

– Ibland när man blickar tillbaka på sin egen uppväxt, med det som man själv gått igenom, och så ser man på sina egna barn, när jag ser på Ellen som är 17, och allt man går igenom som 17-åring, så har jag sådan beundran för henne. Att någon så stark finns i min närvaro, och som jag också är viktig för. Det är stort för mig.

Se hela av snittet av Carina Bergfeldt, där övriga gäster är Zara Larsson, Petra Malm från Elitstyrkan och Jenny Käppe, som stals på BB i Chile för att bli adopterad till Sverige. Avsnittet sänds i SVT1 fredag 5 mars kl 21.00.

Foto: SVT

Annons