SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Tareq Taylors tuffa period: Var ett helvete

04 feb, 2021 
AvAino Oxblod
SVT.
Tareq Taylor är en av landets mest populära kockar och tv-profiler – men att vara omtyckt är inte en självklarhet för tv-kocken.
Under hela sin uppväxt blev Tareq Taylor mobbad och utfryst i skolan, något som har satt djupa spår.
– Skolan var ett helvete. Första till och med åttonde klass var rent utsagt ett helvete för mig, säger han i Tareq Taylors matresa.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När Tareq Taylors, 51, bror Zafer Taylor, 49, ifrågasätter att hans storebror skulle veta hur det känns att inte ”bli sedd för den man är” i SVT-programmet Tareq Taylors matresa, så brinner det till för den folkkära tv-kocken.

5 Saker du inte visste om Tareq TaylorBrand logo
5 Saker du inte visste om Tareq Taylor

– Då kan jag säga till dig att jag har känt så i hela mitt liv fram till den dag att jag äntligen blev erkänd för det jag gjorde. I alla år i skolan var jag mobbad och utsatt till höger och vänster och det var ingen som tittade på mig, ingen som såg mig, säger Tareq Taylor i programmet.

Även om Tareq i dag är en framgångsrik kock och tv-profil i flera olika program, så har mobbingen från uppväxten satt djupa spår.

– Jag blir alltid känslig av den frågan: ”Känner du att du blivit sedd?”. Skolan var ett helvete. Första till och med åttonde klass var rent utsagt ett helvete för mig, säger han.

Annons

Tareq Taylors ilska över att barn blir mobbade: Rosenrasande

Hon konstaterar att det mellan åttan och nian hände något som gjorde att mobbingen till slut var över.

– Helt plötsligt kunde man inte ta på mig. Man kom inte åt mig längre. Men allt det där sätter spår, säger han i SVT-programmet.

I dag har Tareq Taylor svårt att vistas på en skolgård, och han blir arg på tanken över att det finna barn och ungdomar som går igenom samma sak som han gjorde.

– För jag vet att det är så otroligt många ungdomar där ute som blir utsatta för samma jävla skit som jag själv blev utsatt för. Det gör mig så jävla rosenrasande, säger han i Tareq Taylors matresa.

Annons