Tareq Taylor sommarpratar 2021 – detta är hans familj

Från Tareq taylors matresa, på tareq och hans pappa och bror.

Från Tareq Taylors matresa: brorsan Zafer Taylor, Tareq Taylor, pappa Seif Daoudi. Foto: Peter Carlsson/SVT.

5 Saker du inte visste om Tareq Taylor
0:27

Efter reklamen: 5 Saker du inte visste om Tareq Taylor

(0:27)

Slå på ljud

Tareq Taylor, 51, har varit kock i över 30 år och under flera av dessa har han verkat som tv-kock i program som Stjärnorna på slottet, Trädgårdstider och Go’kväll. I år ska han sommarprata om att möta döden och sina största rädslor. Programmet sänds lördag 3 juli i Sveriges Radios Sommaren i P1.

Det var en del skriverier om Tareqs starka band till sin familj i samband med en allvarlig olycka han var med om några år sen, men vilka är alla egentligen och vad gör de?

Detta är Tareq Taylors familj

Tareq bor i Lomma, Malmö och är gift med Kristina, eller Stina, Taylor, 51 och tillsammans har de dottern Ellen Taylor, 17. Ellen går i pappas kock-fotspår och tävlade under 2015 i Sveriges Yngsta Mästerkock, där hon slutade på en tredje plats.

Tareq verkar ha ett mycket starkt band med både sin fru och sin dotter, som han i en intervju hos Carina Bergfeldt beskriver med oerhörd kärlek.

Tareq Taylor med dottern Ellen Taylor

Tareq Taylor med dottern Ellen Taylor. Foto: Karin Törnblom/TT.

– Ibland när man blickar tillbaka på sin egen uppväxt, med det som man själv gått igenom, och så ser man på sina egna barn, när jag ser på Ellen som är 17, och allt man går igenom som 17-åring, så har jag sådan beundran för henne. Att någon så stark finns i min närvaro, och som jag också är viktig för. Det är stort för mig, säger Tareq Taylor i programmet.

Tareq Taylors tuffa period: Var ett helvete

Även frun har fått hyllningar i media av Tareq.

– För mig var det, och för Stina också tror jag, en riktig blixtförälskelse. Jag friade till henne efter två månader tillsammans, men då hade vi ju tittat på varandra i ett år. Det var 27 år sedan, berättar han för Femina.

I övrigt har Tareq pappan Seif Daoudi, 77, som är född i Palestina, och brorsan Zafer Taylor, 50. Tillsammans gjorde de Tareq Taylors matresa. Mamma heter Annie Taylor och är född i Sverige.

Vart kommer namnet Taylor ifrån?

Mamma Annie Taylors pappa hette Ron Taylor och var brittisk diplomat. Hennes uppväxt ska ha varit sträng och konservativ, något som gjorde att Tareqs uppväxt blev ganska mycket den motsatta, avslöjar Tareq i en intervju med tidningen Vi.

– Hon ville slå sig fri. Det var mycket Joan Baez när jag växte upp, velourbyxor, rödvin och konstiga örter. På festerna, och de var många, fick vi barn självklart vara med. Många gånger har jag somnat under bord eller i soffor till musik och skratt, berättar han.

Tareq Taylor stoppades från Masked singer: ”Jag älskar att sjunga”

Även om det blev som Tareq beskriver det en ”hippie”-uppväxt så är han imponerad av mammas förmåga att stå i.

– När mina föräldrar skilde sig hade mamma bara grundskola. Hon byggde sitt liv därifrån, var dagmamma, delade ut tidningar, tog taxikörkort. Sedan gick hon Komvux och Lärarhögskolan. Hon har fan i mig slitit, min mamma.

Tareq Taylors recept

En hel del härliga recept har generats under åren då Tareq synts i så många olika program och lagat mat. Inte bara i Sverige har hans matlagning gjort succé utan han är även välkänd i över 100 länder för programmet Tareq Taylor’s Nordic Cookery.

Här finns Tareq Taylors bästa recept från: köket.se, Trädgårdstider och sin egen hemsida, där han veckovis publicerar nya matlagningstips i konceptet "veckans recept".

Utvald läsning