Den stora hälsoresan säsong 2: Då är det premiär!

Alla deltagare i Den stora hälsoresan 2021, säsong 2.
Vad är 16 weeks of hell?
1:13

Efter reklamen: Vad är 16 weeks of hell?

(1:13)

Slå på ljud

Förra året kunde vi se bland andra Agneta Sjödin och Måns Möller genomgå omtalade kroppsförvandlingar, liksom Anders Öfvergård och Martin Melin. Här kan du läsa mer om första säsongens deltagare.

Då börjar säsong 2 av Den stora hälsoresan

Den 7 april 2021 är det dags för säsong 2 av Den stora hälsoresan som kommer att kunna ses på discovery+ och Kanal5. Återigen ser vi sex kända svenskar använda sig av metoden 16 weeks of Hell, med stenhårt kost- och träningsschema för att komma i en form de aldrig tidigare varit i.

16 weeks of Hell: Kändisarnas egna ord efter tuffa hälsoresan

Vi följer deltagarna i motgångar och framgångar, glädje och frustration. Kommer deltagarna nå hela vägen fram till sina mål?

Alla deltagare i Den stora hälsoresan säsong 2

Kalle Moraeus, musiker och tonsättare

Kalle Moraeus i Den stora hälsoresan 2021.

Kalle Moraeus, 57, är en känd spelman, musiker och programledare från Mora. Han är en av medlemmarna i Orsa Spelmän och har även varit en del i Benny Anderssons Orkester.

Han har som många andra artister haft det tufft under coronapandemin utan en enda spelning sedan våren 2020, utan har istället hoppat in som kock på sin eventgård i Orsa några dagar i veckan. Så det kanske är ett utmärkt tillfälle för Kalle att vara med i Den stora hälsoresan och komma i form?

Marika Carlsson, komiker

Marika Carlsson i Den stora hälsoresan 2021.

Marika Carlsson, 48, är den svensk komiker med rötter i Etiopien. Hon har bland annt varit med i humorprogrammet Parlamentet och sommarpratat i P1, och åren 2006 och 2012 utsågs hon till Årets kvinnliga komiker. 2019 var hon en av programledarna för Melodifestivalen.

Hon har även skrivit den självbiografiska boken "Såna som du ska inte va här", som utsågs till "Årest bok" på QX GayGalan 2019.

Sofia Wistam, programledare

Sofia Wistam i Den stora hälsoresan 2021.

Sofia Wistam, 54, är en av Sveriges mest omtyckta programledare med allt från Soff-i-propp till Sofias Änglar i bagaget. Hon har även podden Wahlgren & Wistam ihop med vännen Pernilla Wahlgren, och designar även egna smycken.

– Det här har varit en möjlighet att testa vad min kropp går för och på köpet bli av med min gymfobi. Det är kul att ha fått den här chansen att bli mitt starkaste och bästa jag, säger Sofia Wistam om sitt deltagande i Den stora hälsoresan 2.

Patrick Ekwall, sportjournalist

Patrick Ekwall i Den stora hälsoresan 2021.

Patrik Ekwall, 55, är en av Sveriges mest kända sportjournalister, som jobbat på TV4:s sportredaktion mellan 1994-2017 och senare på Discovery Sports Network.

2007 tävlade han i Let's dance med MåBra:s bloggare Carin da Silva. Han har dessutom ett eget klädmärke, och gör den dagliga podden Tilläggstid, om fotboll.

Anders Öfvergård om hälsoproblemen efter stora viktraset

I februari förlorade han sin fru, Hanna Ekwall, till bröstcancern, efter en tids sjukdom. Han skriver om sitt deltagande i Den stora hälsoresan på sin Instagram:

"För tolv veckor sen bestämde jag mig för att hänga på TV-programmet ”Den stora Hälsoresan”. En utmaning på alla sätt i det läget men också en fast punkt som kändes viktig.Det var dessutom något som Hannah verkligen ville att jag skulle göra, hon älskade att vi gjorde galna grejer. Och hon visste att jag skulle gilla utmaningen."

Viktor Frisk, influencer, företagare och artist

Viktor Frisk i Den stora hälsoresan 2021.

Viktor Frisk, 26, är en del i duon Samir & Viktor som deltog i Melodifestivalen både 2015, 2016 och 2018. 2018 var han dessutom en av deltagarna i danstävlingsprogrammet Let's dance i TV4.

– Jag älskar ju att prova på nya utmaningar. Mitt mål är att bli stark både fysiskt och psykiskt, och hittills är känslan kanon! Jag mår bra, sover bra och tränar hårt. Det är ett helt nytt liv och jag älskar det, säger Viktor Frisk om att vara med i Den stora hälsoresan 2021.

Magnus Wislander, f.d. elithandbollsspelare

Magnus Wislander i Den stora hälsoresan 2021.

Magnus Wislander, 57, är idag handbollstränare, men i bagaget har han 384 spelade landskamper för Sverige, där han gjort hela 1 185 mål. Det är fler landskamper och landslagsmål än någon annan i Sverige gjort genom tiderna.

2009 var han med i Superstars i TV3, och i Mästarnas mästare 2012.

I höstas genomgick Magnus en hjärtoperation, efter att 2019 har kollapsat på jobbet på grund av en stroke. Läkarna trodde att stroken utlöstes på grund av ett hål han hade i hjärtat, vilket man då opererade bort ett år senare.

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

– Jag gör samma saker som jag gjorde innan och ska inte klaga för mycket. Men jag kommer aldrig att bli 100-procentigt återställd om man tar både det fysiska och psykiska, säger han i en intervju med Expressen.

Vad är 16 weeks of hell?

Även tränaren Tony Andersson kommer tillbaka för att instruerar och peppa deltagarna.

– Årets deltagare känns riktigt motiverade, säger Tony Andersson, som tror på en spännande säsong.

Konceptet, som startades av Tony Andersson, bygger på ett strikt kostupplägg och ett intensivt träningsschema. Flera svenska kändisar, som Emma Igelström, Lasse Kronér, Rickard Olsson och Magnus Hedman, har tidigare vässat formen med hjälp av programmet.

Samtidigt har andra kritiserat konceptet och menar att programmet kan trigga ätstörningar.

Foto: discovery+

Utvald läsning