Den stora hälsoresan – kändisar antar tuff utmaning i tv

Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp är ett program på Dplay där vi kommer att få följa Agneta Sjödin, Martina Haag, Anders Öfvergård, Måns Möller, Özz Nujen och Martin Melin under ett rejält 16 veckors boot camp.

Bygger på strikta programmet 16 weeks of hell

De följer upplägget 16 weeks of hell, ett strikt tränings- och kostschema som Tony Andersson grundat och som bland annat Magnus Hedman, Pontus Kåmark, Anders Limpar och Rickard Olsson gett sig på tidigare.

– Det känns jättejobbigt men kul att vara med på detta. Jag vill kunna gå in i ett mötesrum och tänka att jag kan lyfta ut varenda en som sitter i rummet, inklusive pianot. Så stark vill jag känna mig efter 16 veckor. Den största utmaningen för mig är att jag inte får äta en god frukost. I vanliga fall äter jag som en häst, så utmaningen är att inte tappa skärpan på grund av det strikta kostschema vi måste hålla oss till säger författaren och skådespelaren Martina Haag, som alltså är en av deltagarna, i ett pressmeddelande.

16 weeks of hell är en tuff utmaning

Utmaningen är tuff. Det handlar om att gå långa promenader eller springa varje dag, att träna mycket styrketräning och att följa en strikt diet som bygger på periodisk fasta. Grundaren Tony Andersson kommer att följa deltagarna under de sexton veckorna och guida dem igenom det.

– Det kommer krävas otroligt mycket av deltagarna för att det ska lyckas fullfölja detta . De måsta vara beredda på att göra allt för att nå resultat och de vet garanterat inte vad de verkligen gett sig in på, säger han i pressmeddelande.

Tony Andersson betonar också vikten av att deltagarna verkligen vet vad de ger sig in på och att de själva har viljan att genomföra utmaningen.

– Vi kommer peppa och stödja dem men i slutändan handlar allt om dem själva, säger han.

Den stora hälsoresan – här är deltagarna 2020

Måns Möller ska genomgå 16 weeks of hell

Måns Möller, 45 år, är stå upp-komiker och har både varit programledare haft ett eget program i Tv 4: Extra, extra. Måns har också varit med och tagit världsrekord på cykel, på en sträcka genom hela Europa och långcyklar emellanåt för att samla in pengar till Viggo-foundation, som jobbar för att barn med funktionsnedsättningar ska få möjlighet att idrotta.

 

Martina Haag ska genomgå 16 weeks of hell

Författaren Martina Haag, 55 år, har skrivit många böcker och synts som skådespelerska i en del filmer. Hon har pratat mycket om hur löpning hjälper henne i hennes kreativa process när hon skriver böcker.

Anders Öfvergård ska genomgå 16 weeks of hell

Anders Öfvergård, 52 år, är kanske mer känd som ”Arga snickaren”, tv-programmet som han tidigare ledde. Han har sedan dess varit programledare för flera andra tv-program och har även ett byggföretag. Anders har tidigare tävlat i Let´s dance i tv 4, 2017.

 

Agneta Sjödin ska genomgå 16 weeks of hell

Programledaren och författaren Agneta Sjödin, 52 år, har vi sett i många olika tv-program, framför allt på Tv 4. Agneta idrottade mycket som ung och har bland annat gått pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela.

 

Martin Melin ska genomgå 16 weeks of hell

Polisen Martin Melin, 53 år, känner vi kanske framför allt igen som den första vinnaren av Robinson i Sverige. Han har även skrivit tre böcker och varit programledare. Martin har varit aktiv i många olika sporter som yngre, men på senare år har han framför allt styrketränat.

Özz Nûjen

Özz Nûjen ska genomgå 16 weeks of hell

Stå upp-komikern Özz Nûjen, 44 år, är född i den kurdiska delen av Turkiet men flydde med familjen som åtta-åring och kom till Sverige så småningom. Han har jobbat med tv, radio och teater, förutom sina stand up-shower och är utbildad inom skådespeleri.

Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp, som alltså bygger på upplägget 16 weeks of hell har premiär på Dplay 6 maj.

Foto: Dplay/ Linus Hallsénius

LÄS MER:

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

Hur tränar man under 16 weeks of hell?

Måns Möller bryter tystnaden efter kritiken mot kroppsförändringen

Följarna häpnar över Emma Igelströms bild – orden om förvandlingen

Martina Haag stoppas efter stora viktbråket i tv

16 weeks of hell blir tv-program

Utvald läsning