Rickard Söderberg om makens stöd: ”Såg att min inre musik tystnat”

Rickard Söderberg och Anders Söderberg

Rickard Söderberg med maken Anders Söderberg. Foto: Instagram @gaytenor/Sveriges Radio.

Rickard Söderberg om livsstilsförändringen
3:13

Efter reklamen: Rickard Söderberg om livsstilsförändringen

(3:13)

Slå på ljud

Operasångaren Rickard Söderberg, 46, berättar i ett öppenhjärtigt vinterprat om hela sin resa mot ett hälsosammare liv. Hur drivkraften aldrig varit ett nytt utseende eller en siffra på vågen. Med sig på sin sida hade han alltid maken Anders Söderberg, som enligt Rickard på många sätt varit oumbärlig under hans stora livsstilsförändring.

– Den enda som såg att min inre musik hade tystnat, det var Anders, berättar Rickard Söderberg i Vinter i P1.

Vinter i P1 2021: Här är de åtta kändisarna som ska prata

Kroppen drabbad av långt gående inflammation

Rickard har tidigare talat ut om varför han behövde göra en så omfattande helomvändning, något MåBra skrivit om tidigare.

”I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp,” skrev han förra året i ett Instagram-inlägg.

”Utsidan är mindre men framförallt är insidan större”

Han la om sin kost, började meditera, träna och gå i terapi. Men utseendet var aldrig en drivkraft – något han nu berättar mer om i sitt vinterprat.

– Från första till sista stund varit ett emotionellt, mentalt och andligt äventyr. Inget annat, säger Rickard i programmet och fortsätter:

Rickard Söderberg om stora hälsoresan: Jag var tvungen för att överleva

– Och jodå. Jag vet att jag ser annorlunda ut nu än för något år sedan. Men trots att jag är halv på utsidan, känner jag mig helare på insidan än jag kan minnas att jag någonsin gjort. Och det beror inte på att jag har arbetat med att göra min utsida mindre, utan min insida större.

Makens stöd avgörande Rickard Söderbergs läkande

Vintervärden berättar vidare om hur maken varit en otrolig stöttepelare under den svåra perioden, men att Rickard inte kunnat se det först nu i efterhand.

– Det var han som fick krama mig när ångestattackerna inför arbetsresor hade tagit sådana absurda proportioner att de blivit en del av själva resan. Jag packade och grät medan han klappade på mig och gjorde allt vad han kunde för att vara vid min sida trots att jag var oförmögen att ta emot kärleken.

Källa: Sveriges Radio, Expressen, MåBra
Foto: Sveriges Radio/Instagram

Utvald läsning