Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Vinter i P1 2021: Här är kändisarna som ska prata

08 dec, 2021 
bianca kronlöf i vinter i p1
Årets vintervärdar i Sveriges Radio P1 har presenterats. Åtta välkända profiler ska under mellandagarna prata i Vinter i P1 2021.
Annons
5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Bianca Kronlöf du kanske inte visste

För tionde året i rad har Sveriges Radio samlat ett gäng kända svenskar till programmet Vinter i P1. I 1,5 timme får en utvald profil berätta om sina livsupplevelser och spela sin favoritmusik.

Konceptet bygger vidare på miljonpubliksuccén med Sommar i P1 som sedan 1959 är ett av SR:s flaggskepp. Programmet Sommar i P1 inleds alltid på midsommardagen och avslutas i mitten på augusti. Vinter i P1 har på motsvarande vis fått en traditionsenlig start i mellandagarna, så även i år.

Årets ämnen i vinterprogrammen

åsa larsson i vinter i p1
Författaren Åsa Larsson är en av årets vintervärdar i P1.

På juldagen den 25 december sänds avsnitt 1 av Vinter i P1 2021. Först ut att vinterprata är författaren Åsa Larsson som står bakom kriminalserien om den fiktiva advokaten Rebecka Martinsson. Annandagen får ärkebiskop Antje Jackelén den äran och den 27 december är det skådespelaren, regissören och komikern Olof Wretlings tur.

Annons

I ett pressmeddelande från Sveriges Radio berättar Olof Wretling om sitt program:

– Jag kommer prata om en förbjuden tanke, att maxa sin ålder, om att välja en väg jag aldrig trodde jag skulle gå. På hårfronten intet nytt, säger han.

värdarna i vinter i p1 presenteras
Värdarna i årets Vinter i P1 har presenterats. Här är några av dem samlade.

Programchefen Bibi Rödöö kommenterar urvalet av kändisar:

– Årets vinterprogram kommer att handla om vitt skilda ämnen. Om musiken som mänsklighetens sista utpost. Om skillnaden mellan en ursäkt och ett förlåt och om provocerande särskrivningar. Det känns underbart att det blir just dessa goda berättare som kommer att vinterprata i år, säger hon.

Bianca Kronlöf vinterpratar i Vinter i P1

Den 28 december är det den feministiska författaren och komikern Bianca Kronlöfs tur. Bianca är högaktuell med boken Brev till mannen i vilken hon bland annat beskriver en våldsamt destruktiv relation med en expojkvän.

Annons

– I ett års tid har jag bara tänkt på män. Nu skulle jag vilja prata med er om det, säger hon själv om sitt vinterprogram.

Bianca är inte helt ny inför uppgiften, år 2016 sommarpratade hon tillsammans med systern Tiffany.

Bianca Kronlöf och Tifanny Kronlöfs sommarprat i P1 kan du lyssna på här.

Hela listan värdar för Vinter i P1 2021:

25/12: Åsa Larsson, författare

26/12: Antje Jackelén, ärkebiskop

27/12: Olof Wretling, skådespelare, regissör, komiker

28/12: Bianca Kronlöf, skådespelare, komiker, författare

29/12: Mikael Niemi, författare

30/12: Bi Puranen, forskare

31/12: Rickard Söderberg, operasångare

1/1: Mustafa Can, skribent

Vinter i P1 sänds varje dag från juldagen till och med 1 januari. Programet sänds först klockan 13.00 och sedan kommer en repris samma dag klockan 22.05. Alla program släpps även i poddformat.

Källa: Sveriges Radio

Foto: TT

Annons