Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgren: ”Lycka sitter inte i pengar”

03 jan, 2022 
AvMåBra Redaktionen
pernilla wahlgren och Christina Schollin
Man kan njuta av livet på olika sätt – oavsett hur mycket pengar du har i plånboken, menar Pernilla Wahlgren. I podden Wahlgren & Wistam förklarar hon att lycka inte sitter i pengar och att hon ser sin mamma som sin förebild här.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artistenBrand logo
Pernilla Wahlgren 5 saker som du kanske inte visste om artisten

I podden Wahlgren & Wistam pratar Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam i årets första avsnitt om hur hälsan är det viktigaste vi har. Inte minst kom de in på det efter att Sofia Wistam, av en slump, testat positivt för covid-19.

Pernilla pratar om att det gäller att verkligen ta hand om sig själv. Liksom att njuta av livet – att göra det man kan.

Pernilla Wahlgren: "Min mamma är min förebild"

– Min mamma är min förebild där, berättar Pernilla i podden, och fortsätter:

– Hon är inte född med silversked i munnen och hon har haft en bra inkomst men mer vissa perioder och mindre vissa. Men hon har verkligen inte bara lagt pengarna på sparkontot.

Istället har Christina Schollin lagt pengar på just njutning menar Pernilla.

Annons

– Hon har köpt sitt drömhus fast hon kanske inte riktigt hade råd just då men såg till att ha det. Och bjudit med oss alla på den där Thailandsresan fastän det tömde hela kontot för att ”joo, vad vet man om morgondagen liksom”.

"Lycka sitter inte i pengar"

När det gäller pengar så säger också Pernilla att:

– Det är ju ingen som inte fattar att pengar gör ju naturligtvis att man kanske blir lyckligare för att man kan köpa sig saker som man har drömt om, man behöver inte ha ångest över ekonomin. För det är ju verkligen något som kan få en att må otroligt dåligt – om man känner att pengarna inte räcker till.

Hon fortsätter:

– Men det här att man ska tro att alla som käkar hummer på nyårsafton och dricker fin champagne och klär sig i snygga kläder att de skulle vara lyckligare än den som käkar varm korv med bröd. Det stämmer ju inte. Lycka sitter inte i pengar, sen underlättar det ju livet såklart.

Annons

Sofia Wistam leder in ämnet på boende och Pernilla säger då att:

– Boende har väldigt stor betydelse för välmåendet, det är klart att det har. Samtidigt, som jag kan känna ibland när jag kommer in och det är högar över allt och mitt dressing room är överfullt med kläder, då mår jag ju sämre av alla kläder som är i mitt dressing room än vad jag skulle göra om jag hade lite kläder.

"Jag springer inte och köper nytt, nytt, nytt"

När Sofia påpekar att det som Pernilla säger nu verkligen låter som lyxproblem håller Pernilla med. Hon fortsätter:

– Jag fattar det själv, men min dröm är att ha ett dressing room där det bara hänger precis det jag använder och har blick över.

Men Pernilla menar att hon är inte den som behöver ha en massa prylar och nya kläder.

– Jag springer inte och köper nytt, nytt, nytt hela tiden. Och jag är inte så att jag behöver ha en ny klänning varje gång jag ska vara med i tv eller nya skor så fort jag visar mig.

Källa: Wahlgren & Wistam Foto: TT

Annons