Christina Schollin om livet med Hans Wahlgren: Det höll ihop äktenskapet

Hans Wahlgren och Christina Schollin.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren, båda 83, träffade varandra via gemensamma bekanta när de båda var 19 år gamla – och har hållit ihop sedan dess. Av deras 63 år tillsammans har de dessutom varit gifta i 55.

De är även föräldrar till inte mindre än fyra barn: Pernilla Wahlgren, Niclas Wahgren, Linus Wahlgren och Peter Wahlgren. Och så några barnbarn vars namn du kanske har hört, som Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso.

Hemligheten: Ingen svartsjuka

I Tillsammmans med Strömstedts i TV4 berättar de nu om kärleken och sin långa relation. Bland annat avslöjar de att något som varit viktigt för att kunna hålla ihop har varit tillit och att hålla svartsjuka borta, eftersom de båda stundtals behövt vara hemifrån längre perioder för filminspelningar och annat.

Tillsammans med Strömstedts 2021 – här är årets alla par

Christina var en av Sveriges mest framstående skådespelare under 60- och 70-talet och har varit med i filmer och tv-produktioner som Fanny och Alexander, Den längsta dagen, Gösta Berlings saga, Tre kronor och Varuhuset. Men att hon skulle falla för någon av sina motspelare var det aldrig snack om.

– Jarl Kulle och jag spelade ju väldigt många kärlekspar. Och han sa faktiskt så här: ”Alla var förälskade i Christina Schollin, men det var ingen idé att göra någonting för hon skulle bara hem till Hans Wahlgren hela tiden”, säger hon i programmet.

Löste alla problem vid köksbordet

Livet med två skådespelarkarriärer och fyra barn hemma blev såklart ibland hektiskt och det hände att det stormade rejält i äktenskapet. Men köket hemma blev som en trygg hamn.

Svenska kändisparen som har hållit ihop riktigt länge

– Ett tag sa vi att köksbordet var det som höll ihop vårt äktenskap, för när vi kom hem efter varsin föreställning och satt och käkade på kvällarna så pratade vi igenom de problemen som kanske hade uppstått, berättar Hans Wahlgren.

Hans Wahlgren och Christina Schollin med Jenny och Niklas Strömstedt.

Hans Wahlgren och Christina Schollin möter Jenny och Niklas i Tillsammasn med Strömstedts.
Foto: TV4

I avsnittet berättar Christina Schollin att hon alltid brottats med sitt dåliga självförtroende.

– Jag har aldrig trott på mig själv. Dåligt självförtroende har jag haft gott om, om jag säger så. Jag har aldrig kunnat luta mig tillbaka och vara nöjd med mig själv. Jag har fått jobba med att känna mig värdefull, säger hon till Jenny Strömstedt.

Samma grundvärderingar

Maken Hans är däremot tvärt om – hans självförtroende är som gjutet i sten, säger hon. Men på många plan är de ändå väldigt lika:

Christina Schollin fick hjärntrötthet av corona: "Det är jätteotäckt"

– Vi har samma grunduppfattning om hur vi vill leva livet, och hur vi ser på familj, boende, livet i stort. Där har vi samma grundvärderingar, och har haft hela tiden, säger Christina Schollin till makarna Strömstedt i programmet.

Tillsammans med Strömstedts sänds på torsdagar klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.

Foto: TT, TV4

Redaktionens tips
Pernilla Wahlgren om sorgen: ”Barnen vände sig emot mig”
Kändisarnas bästa nostalgibilder
Sveriges 10 kändaste powerkvinnor över 80 – så ser de ut i dag
Dela på: