Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sofia Wistam fick corona utan symtom: ”En slump att jag testade”

03 jan, 2022 
sofia wistam
Tv-profilen Sofia Wistam mådde bra och laddade för nyårsfest hemma. Men för säkerhets skull tog hon ett covid-19-test. Som till hennes förvåning visade positivt …
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

Tv-profilen Sofia Wistam har länge klarat sig från att smittas av coronaviruset, trots att hon i sitt yrke träffat många människor. Men dagen före nyårsafton testade hon så till slut positivt för covid-19.

Sofia Wistam hade inga symtom när hon testade positivt

Sofia berättar i podden Wahlgren & Wistam att det var en ren slump att hon tog testet som hon beställt hem för att ha, och som kommit med posten precis. Då Sofias man Magnus varit förkyld i någon vecka, men testat negativt för covid-19 ett par gånger, trodde de inte att corona var aktuellt.

Men så tog de ändå testen för säkerhets skull. Tanken var att de skulle ha fest hemma dagen efter, på nyårsafton, med ett gäng vänner och bekanta.

Annons

– Och vips så visade vi båda positivt, berättar Sofia i Wahlgren & Wistam.

Symtomen kom istället dagen efter

När de tog testet hade Sofia alltså inte känt av några symtom alls, det fick hon däremot känna på dagen efter.

– Det var som att jag liksom släppte fram det när jag fick det svart på vitt. Då fick jag hög feber och ont i kroppen. Det är som en kraftig influensa.

Festplanerna för nyårsafton ställdes in och Sofia beskriver hur hon och Magnus istället skålade in den nya året i pyjamas och dunjackor på balkongen.

– Vi hade lite rester hemma. Det blev en liten skagen och det blev en liten oxfilé, så det blev lyxigt. Och en jättefin champagne. Men ja … "skål Magnus, hoppas inte resten av året blir så här …", berättar Sofia att hon tänkt om nyåret, i podden.

"Hur ska jag då kunna veta att jag har det?"

Sofia beskriver också hur hon på nyårsdagen, när de spelar in podden, sitter och febersvettas. Hon förundras över hur vissa kan bära smittan utan att veta om det. Plus att sjukdomen kan se så olika ut för olika personer.

Annons

– Det finns inga riktiga fakta, den är så konstig den här jäkla coronan. Vissa är sjuka i månader andra i veckor. Vissa tappar lukt och smak, andra inte. Vissa får hög feber andra får inga symtom alls …

Hon berättar också att hon läst att man smittas mest innan man ens ger utslag på corona-tester.

– Hur ska jag då veta att jag har det? Om jag inte ger utslag så tror jag ju inte att jag har det, hur ska jag då kunna undvika att smitta?, frågar Sofia sin poddkompis Pernilla Wahlgren.

Omställda planer och nytt nyårslöfte

Pernilla Wahlgren och hennes pojkvän Christian Bauer skulle ha varit på nyårsfesten hos Sofia men fick ställa om sina planer i sista stund. Istället firade de en lugn nyårsafton hemma hos Bianca Ingrosso med några nära vänner.

Sofia berättar också om sitt nyårslöfte som sjukdomen nu har fått henne att välja:

– Jag ska uppskatta när jag är frisk, ännu mer. Och njuta av det, säger hon i podden.

Källa: Wahlgren & Wistam Foto: TT

Annons