Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Emma Igelström i ny blogg: "Ni får den ofiltrerade sanningen"

24 mar, 2021 
Emma Igelström bloggar hos MåBra

Vi välkomnar före detta elitsimmaren Emma Igelström som ny bloggare hos oss på MåBra! Glöm perfekt – ibland är livet på topp, ibland suger det. "Det blir en ofiltrerad sanning om hur livet är när man är högpresterande", säger Emma, som vill visa livet precis som det är.

Annons
Vad är 16 weeks of hell?Brand logo
Vad är 16 weeks of hell?

Emma Igelström vann under sin tid som elitsimmare bland annat fyra VM-guld och över tio EM-guld. Hon var också först med att som kvinna komma under 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Men livet som elitidrottare är sällan enkelt. Emma Igelström har också brottats med bland annat ätstörningar och alkoholmissbruk under och efter sin idrottskarriär. En kväll 2010 kändes livet till och med så tungt att Emma ville ta livet av sig – så blev det som tur var inte. Det blev istället en vändpunkt.

Vad handlar hälsa om för dig idag?

– För mig handlar välmående om en balans mellan kropp, knopp och hjärta. Att hitta det jag brinner för på alla de planen i livet. Viktigt för min hälsa och mitt välmående är också att vara snäll mot mig själv och inte döma mig själv för hårt. Förlåtelse är det finaste vi kan ge oss själva.

Emma Igelström bloggar hos MåBra

Är simning fortfarande din stora passion?

– Alltså simningen kommer alltid vara min stora kärlek i livet. Men precis som andra relationer har den ändrats över tid. Nu är jag simmar-förälder och jobbar med alla barns rätt att lära sig simma.

Annons

Du har tidigare satsat på Ironman, hur tränar du nu?

– Jag är inne på mycket crossfit men också en del simning, cykel och löpning. Men inga Ironman-planer just nu. Min dotter satsar på simningen och jag vill kunna vara där så mycket hon vill och behöver mig. Det är hennes tid att göra det hon brinner för och jag älskar att ha möjligheten att få vara en liten del av hennes dröm.

Du har också testat 16 weeks of hell, många hade åsikter?

– Ja, jag gjorde det för att jag ville. Jag tycker att mycket av den kritiken som 16 weeks of hell får är obefogad. Man har sett programmet på tv och dömmer efter det. Tv är just tv.

– Jag skulle absolut inte kalla det en hälsoresa. Det är helt fel. Jag skulle heller aldrig göra om det. Men det är kul att ha gjort det. Det bästa var att jag gick från att hata styrketräning till att älska det. Det var så jag fastnade för crossfit.

Emma Igelström har blogg hos MåBra

Hur tänker du kring kost?

– Lätt. Jag äter allt men inte alltid. Äter jag goda saker så njuter jag och får inget dåligt samvete. Jag vill ha bra bränsle så min kropp orkar med det jag vill att den ska göra. Jag älskar god mat och min sambo är så grym i köket, så det vill jag aldrig missa.

Annons

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?

– Jag tror att det är viktigt idag med ofiltrerade sanningar om välmående och hälsa. Det är som att vi strävar efter att allt ska vara så perfekt hela tiden. vi peppar och glömmer ibland att livet kan suga ordentligt emellanåt, utan att det är något farligt eller ovanligt. Så det blir en ofiltrerad sanning om hur livet är när man är högpresterande, som jag är.

Hur skulle du säga att du mår idag?

– Väldigt bra i mitt grundmående. Men jag har precis som alla andra bra dagar, mindre bra dagar och skitdagar.

Hur gör du för att koppla av?

– Jag slappnar bäst av när jag får röra på mig. Och älskar att vara utomhus. Ut och gå, åka skidor, åka båt, skridskor

Har du något motto du lever efter?

– Lev ditt liv som du vill, inte som någon annan vill.

Emma Igelström är ny bloggare hos MåBra

Emma Igelström blev gravid – mot oddsen

Kanske kommer vi också få läsa en del om Emmas graviditet och, så småningom, om mammaliv. Emma är gravid – trots att hon har opererat bort två tumörer från livmodern. Något hon säger att hon inte trodde skulle gå med tanke på att hon också är över 40 år.

Följ Emma Igelström i hennes blogg här!

Annons