Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kost- och träningsutmaningen 16 weeks of hell blir tv-program

24 feb, 2020 
Agneta Sjödin testar 16 weeks of hell
Hård träning och strikt kostprogram väntar sex kändisar i utmaningen 16 weeks of hell, som nu blir tv-program i Kanal 5. En av de som antagit utmaningen är Agneta Sjödin.
Annons

Många kända profiler har redan testat den tuffa kost- och träningsutmaningen 16 weeks of hell. Konceptet har tagit fram av Tony Andersson, som har en bakgrund inom ishockey, fotboll och styrketräning. Till en början var det en plan som Tony gjorde åt sig själv, för att nå toppform till sin 40-årsdag. Men konceptet blev sedan ett paket som den som vill anta utmaningen att äta strikt och träna hårt i fyra månader nu kan köpa för ett gäng tusenlappar.

Flera kändisar har testat 16 weeks of hell

Några som har redan har antagit utmaningen är bland andra tv-profilen Richard Olsson samt före detta fotbollsspelarna Magnus Hedman, Pontus Kåmark och Håkan Mild. Och just nu håller Kanal 5 och Dplay på att spela in ett program där vi kommer att få följa sex andra kändisar som provar på. En av dem är Agneta Sjödin, som till Aftonbladet nöje  säger att hon ”har lite fett att ta av om hon vill ha en hård mage” men Agneta säger också att hon troligtvis lägger till lite extra i kosten då hon inte vill bli för smal i ansiktet.

Annons

I 16 weeks of hell tränar man hårt och äter strikt

De andra kändisarna vi kommer att få se i programmet är Måns Möller, Martina Haag, Martin Melin, Anders Öfvergård och Özz Nûjen. Inspelningarna pågår just nu. Men Tony Andersson säger att det inte på något sätt blir lättare för dem än för andra som testar 16 weeks of hell.

– Det roliga är att det är precis som för vem som helst som kör utmaningen. Det är inte på något sätt tillrättalagt bara för att det är kändisar i ett tv-program. De kör på som vanligt men med en tv-kamera i ansiktet som följer dem under tiden.

Tony kommer själv att följa kändisarnas framgångar och motgångar under de fyra månaderna de är igång.

– Vi bestämmer vad de tränar, när de tränar och hur mycket. Vi styr även kosten, det är ett väldigt uppstyrt program de följer. Man behöver egentligen bara följa instruktionerna, sedan finns det förstås många utmaningar i det.

Planering kan upplevas som största utmaningen

En av de största utmaningarna brukar vara att få till tiden det tar att träna hårt och ofta, och att förbereda maten man ska äta.

Annons

– Att planera tar tid, liksom träningen. Det är det de flesta brukar ha svårast att få till i utmaningen. Man måste prioritera. Det sociala livet drabbas garanterat när man kör programmet.

Den som ger sig på en så tuff utmaning måste förutom att vara beredd att lägga tid på det också vara beredd att göra jobbet.

– Det passar alla som verkligen har bestämt sig för att få till en förändring i sitt liv, det är den viktigaste delen vi trycker på. Är man beredd att göra det så spelar det ingen roll vilken bakgrund och fysik du har som utgångspunkt. Alla kan göra det, men man måste vilja det.

16 weeks of hell – så går det till

Man börjar lite lugnare i 16 weeks of hell för att sedan trappa upp och träna oftare, längre och hårdare ju längre tiden går.

– Om man tar någon vecka mitt i programmet så kan det vara så att man tränar gympass tre dagar i rad, vilar en dag, tränar 3, vilar en … Man kör också powerwalks eller löppass beroende på vilket utgångsläge man har. Kosten individanpassas kalorimässigt men utgår ifrån periodisk fasta där man får äta under åtta timmar. Man äter två lagade mål och två mellanmål. Övrig tid dricker man.

Annons

Hur det kommer att gå för kändisarna som antagit utmaningen återstår alltså att se.

– Än så länge ser det bra ut. Förhoppningen är att ta alla i mål. Av de deltagare som har kört upplägget tidigare är det ungefär 90 procent som har klarat det hela vägen. Så statistiskt sett skulle det kanske kunna vara en av deltagarna i den här gruppen på sex personer som inte klarar det. Men jag hoppas på alla!

Programmet kommer att heta Den stora hälsoresan – från soffpropp till superkropp, och har premiär på Dplay 6 maj.

Foto: TT och Karin Törnblom/TT

LÄS MER:

Hur tränar man under 16 weeks of hell?

Hur mycket får man äta under 16 weeks of hell?

Experterna om dieten i 16 weeks of hell: Testa inte den!

Därför snackar alla om Den stora hälsoresan och 16 weeks of hell

Agneta Sjödin om 16 weeks of hell: Helt slutkörd av dieten

Anders Öfvergårds stora oro efter drastiska viktraset

Martina Haag stoppas efter stora viktbråket i tv

Måns Möller efter utseende-kommentarerna: Tycker man ska få bestämma själv

Den stora hälsoresan – kändisar antar tuff utmaning i tv

Annons