FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Emma Igelström om graviditeten: "Jag trodde aldrig det skulle gå"

10 mar, 2021 
AvMåBra Redaktionen
Emma Igelström visar upp sin gravidmage
Hon är känd som landets vassaste elitsimmare och är aktuell i Sportmästarna på TV. Men just nu gläds Emma Igelström över en helt annan typ av bragd: hon är nämligen gravid.
Annons

Emma Igelström simmade sig rätt in i svenska folkets hjärtan under tiden som elitsimmare. Då vann hon bland annat fyra VM-guld och över tio EM-guld och var också först med att som kvinna komma under 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Men Emma var också öppen med elitidrottens och prestationskravens baksida och har flera gånger berättat om sin psykiska ohälsa. Hon har bland annat skrivit en uppmärksammad bok om sin bulimi.

Vi har fått fortsätta följa hennes idrottsliga prestationer via hennes instagramkonto och en rad tv-satningar, bland annat Mästarnas mästare, Let's Dance och Superstars samt aktuella Sportmästarna.

Hon fick också stor uppmärksamhet när hon körde kost- och träningsprogrammet 16 weeks of hell.

Emma Igelström gravid

Hon har också varit drabbad av fysiska utmaningar, där hon tvingats operera bort två tumörer från livmodern. Något som försvårat möjligheterna till en graviditet, förklarar hon när MåBra når henne för att säga grattis. Emma Igelström är nämligen gravid.

– Tack, vi är väldigt glada, svarar hon på den klassiska sportfrågan "hur känns det?".

Emma Igelström berättar också att hon in trodde att de skulle gå med tanke på de operationer av livmodern som hon tidigare gjort. Och att hon hade den biologiska klockan emot sig.

– Jag trodde inte att de skulle gå med tanke på min ålder, förklarar hon.

Annons