Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

16 weeks of hell: Så går det för alla i Den stora hälsoresan 2

28 apr, 2021 
Så går det för deltagarna i Den stora hälsoresan 2 som kör 16 weeks of hell
I Den stora hälsoresan säsong 2 är deltagarna nu klara med sina 112 dagar i kost- och träningsutmaningen 16 weeks of hell. Här är resultaten vi har kunnat se hittills.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Vad är 16 weeks of hell?Brand logo
Vad är 16 weeks of hell?

Deltagarna i säsong två av Den stora hälsoresan på Discovery plus har avslutat sina 16 weeks of hell. I skrivande stund har man kunnat se några slutresultat på sociala medier medan man i det senaste avsnittet som släppts är halvvägs igenom kost- och träningsutmaningen.

I program fem var man halvvägs igenom 16 weeks of hell och det var samling i Orsa för avstämning kring både resultat och mående. En som fattades här var Patrik Ekwall, som tagit paus från Den stora hälsoresan, efter att hans fru Hannah plötsligt tragiskt gick bort.

Annons

Den stora hälsoresan säsong 2: resultaten hittills

Sofia Wistam, Viktor Frisk och Magnus Wislander meddelade att de mådde bra och att de kände sig piggare och starkare i halvtid. Kalle Moreus sa också att han tyckte att det gick bra även om han kämpade med kristallsjuka.

Marika Carlsson däremot meddelade att för henne var det verkligen "16 weeks of hell", hon mådde inte bra och kände sig betydligt mer trött och orkeslös halvvägs igenom utmaningen än vad hon gjort innan de började.

Efter åtta veckor av 16 weeks of hell går deltagarna igenom sina fysiska resultat med coachen Tony Andersson. Så här såg det ut för de olika deltagarna.

Halvtidsresultat för Sofia Wistam i 16 weeks of hell

Resultaten i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell för Sofia Wistam

Halvvägs igenom programmet har Sofia Wistam gått från en fettprocent på 30 procent till 23,5 procent och gått ner drygt sju kilo i vikt.

Annons

Halvtidsresultat för Viktor Frisk i 16 weeks of hell

Resultaten i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell för Viktor Frisk

Efter åtta veckor har Viktor Frisk gått upp ett drygt kilo och ändrat sin fettprocent från 17,5 procent till 14,4 procent.

Halvtidsresultat för Marika Carlsson i 16 weeks of hell

Resultaten i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell för Marika Carlsson

Marika Carlsson har halvvägs in i utmaningen gått ner drygt fyra kilo och hennes fettprocent har gått från 31,3 procent till 27,3.

Annons

Halvtidsresultat för Kalle Moraeus i 16 weeks of hell

Resultaten i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell för Kalle Moraeus

När halva tiden har gått har Kalle Moraeus gått ner dryga femton kilo i vikt och ändrat fettprocent från 47,3 procent till 38,6 procent.

Halvtidsresultat för Magnus Wislander i 16 weeks of hell

Resultaten i Den stora hälsoresan, 16 weeks of hell för Magnus Wislander

För Magnus Wislander har målet framför allt varit att bygga upp sin vänstra sida efter en stroke 2019. När halva tiden har gått säger han att han känner sig betydligt starkare i vänster sida. Han har gått ner cirka åtta kilo i vikt och fettprocenten i kroppen har gått från 25,4 procent till 16,2 procent.

Annons

Viktor Frisk visar upp bild på sitt slutresultat

Viktor Frisk har redan visat upp sina slutresultat på Instagram. Till före- och efterbilderna han lägger ut skriver han bland annat att:

"Att jag kunde klara av detta i 112 dagar! Det är sjukt! Jag är stolt och tacksam för alla omkring mig som pushat, promenerat och givit mig extra krafter när jag ej haft. Inte en droppe alkohol, strikt kost och powerwalk/träning över 100 dagar. Jag mår så bra, både fysiskt och psykiskt. Nu börjar livet, på riktigt!"

Annons

Patrik Ekwall är med på slutträffen

Patrik Ekwall som inte är med i halvtid har senare tagit upp träningen igen och kände att han mådde bra av rutinerna i 16 weeks of hell. Han syns på bilden som både han och Sofia Wistam har lagt ut på Instagram. Där har han också lagt ut bild från sista träningspasset i utmaningen.

Där skriver han bland annat att: "Nu väntar nästa utmaning: hur ska dagens hyggliga form bibehållas? Jag kommer fortsätta träna, fortsätta ta power walks och fortsätta äta hälsosam kost. Men inte så här hysteriskt inrutat, det är inte mitt liv – däremot krävdes det för att få en kickstart, komma igång på riktigt och känna att det gett resultat. Nu blir det mycket lättare att fortsätta med ett vanligt OCH hälsosamt liv."

Annons

Marika Carlsson efter utmaningen: Nu börjar livet

Marika Carlsson har också lagt ut en bild efter att ha genomfört 16 weeks of hell på Instagram, till den skriver hon bland annat: "Att ha avslutat 16weeks of hell är en obeskrivligt skön känsla."

Sofia Wistam efter Den stora hälsoresan: Vi är i mål!

Sofia Wistam har lagt ut den här bilden på Instagram, från slutträffen, och skriver: "Vi är i mål!!! Mycket har hänt på vägen."

Källa: Den stora hälsoresan 2, Discovery plus Foto: Ur programmet och Instagram

Annons