Marika Carlsson om vikthetsen i Den stora hälsoresan

Marika Carlsson om vikthetsen i Den stora hälsoresan

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:21

Efter reklamen: Den stora hälsoresan säsong 2 – här är alla deltagarna

(1:21)

Den stora hälsoresan rullar nu sin andra säsong på Discovery+, där vi ser svenska kändisar ta sig an konceptet 16 weeks of hell, men strikt träning och kost. En av de som medverkar i årets säsong är Marika Carlsson, och när hon gästar Efter fem på TV4 berättar hon vad hon tycker om utmaningen.

– Jag tränar och äter på ett speciellt sätt som någon annan människa har kommit på och som är fullkomlig idioti, säger Marika och tillägger:

– Första veckan var ren katastrof för mig, det var så tråkigt att jag höll på att svimma.

Marika Carlsson om varför hon medverkar i Den stora hälsoresan

Men veckor in så ändrades hennes inställning, även om hon fortfarande kan tycka att det är rätt tråkigt att träna på det sättet som de gör. Flera av kändisarna som medverkade i den första säsongen av programmet visade stolt upp sina nya kroppar på Instagram, men Marika förklarar att syftet med hennes medverkan inte är att stoltsera med sitt resultat på sociala medier.

– Det är klart man blir starkare när man tränar så pass mycket som man gör under den här perioden. Men ni kommer inte se några såna här armar med muskler och rutor på magen, men det var heller inte mitt mål när jag gick med i det här, säger hon och fortsätter:

– Det jag tycker är hälsosamt på riktigt är att kroppen mår bra, stärka upp mina ben som är lite svaga, rygg, armar och så, att mer få det där hälsosamma.

”Det var jag tvungen att säga till om”

Något hon däremot haft svårt för var att deffa (ett slanguttryck för den process man går igenom för att tappa fettmassa). Något hon sa ifrån mot att göra.

– Just nu tränar vi så sinnessjukt mycket, så kroppen är ju helt slutkörd. Under en period kör vi det här som kallas för deff, där man äter extremt lite. Det funkar inte för mig, jag håller ju på att gå sönder. Jag blir låg och energilös, och orkar ingenting. Och då tycker jag inte att det är bra, och det var jag tvungen att säga till om. Så jag gör inte det mer.

Och nog var det tuffare än vad hon trodde att det skulle vara. I Efter fem får hon frågan om hon hade medverkat om hon innan hade vetat hur tufft det skulle bli, och hon svarar:

– Om jag hade fått facit innan, nej jag vet inte om jag hade gjort det. Men jag hade då kanske ångrat mig om jag inte gjort det.

Foto: TT

Sofia Wistam om makens reaktion på hennes kroppsförvandling

Funderar du på att göra 16 weeks of hell? Tänk på det här först

16 weeks of hell – så ser kostschemat ut i programmet

Dela på: