RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

7 vanliga semesterfällor för relationen

07 jul, 2023 
medelålders skrattande par
Sommar och semester – nu ska äntligen kärleken få en riktig boost! Och visst är ledighet ett utmärkt läge för kärleksfulla vanor, men det går inte av sig själv. Det krävs lite arbete och medvetenhet, säger relationsexperten Anneli Östling.
Annons

Anneli Östling är parterapeut och driver också Relationspodden. Här guidar hon dig till några av de vanligaste missarna som riskerar att sätta käppar i hjulet för äkta närhet och gemensam lycka i sommar.

anneli östling
Anneli Östling poddar, skriver och coachar om relationer.

1. Negativ inställning

Om du inte bidrar med en positiv inställning på semestern så kan du orsaka både irritation och stress i relationen. Det kommer leda till onödiga gäl och en missnöjd, besviken partner.

2. Dålig närvaro

Om du inte är närvarande och vill lyssna på din partner så är det svårt att känna nära känslomässig kontakt. Ni kommer sakna gemensam glädje och det kommer kännas ensamt och ledsamt för er båda.

Fällor som skapar distans i relationenBrand logo
Fällor som skapar distans i relationen

3. Prioritera mobilen

Ger ni mobilen mer uppmärksamhet än partnern så är det svårt att skapa nära kontakt och kunna förvänta sig glädje och njutning. Mobilen kan vara en riktig fälla för att känna närhet och sex.

Annons

4. Brist på lyhördhet

Om du inte är lyhörd för din partners signaler och behov kan du upplevas som självupptagen och ointresserad. Din partner kommer inte känna sig sedd och omhändertagen tillsammans med dig.

5. Inte göra partnern delaktig

Missar du att göra partnern delaktig i dina planer så kan det uppstå besvikelse, ilska och avsaknad av vi-känsla. Det leder lätt till distans i relationen.

6. Förväntningar

Har ni för höga eller för låga förväntningar på semestern och inte varit tydliga med vad ni önskar er, bäddar det för besvikelser. Ni kommer inte att vara motiverade att agera som ett team när saker inte blir som ni tänkt er och risken är stor för onödiga gräl istället för att ha det kul och mysigt tillsammans.

7. Inte prioritera kvalitetstid

Att inte engagera sig och ta ansvar för att hitta kvalitetstid tillsammans kan vara det som leder till ännu en tråkig semester. Att känna sig prioriterad som partner kan betyda allt, även för den näring som behöver fyllas på i relationen.

Foto: TT

Annons