RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Parterapeuten: Så vårdar ni relationen under semestern

14 jul, 2023 
Anneli Östling och lyckligt par
Sommar, värme och ledighet ger de bästa förutsättningarna för att ge näring till relationen och få den att blomma. Här tipsar parterapeuten Anneli Östling om fem viktiga saker att fokusera på för att lyckas.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Anneli Östling är parterapeut och driver också Relationspodden. Här påminner hon om några av de viktigaste ingredienserna för äkta närhet och gemensam lycka i sommar.

1. Kärlek och omtanke

Visa din kärlek och slösa med omtanke på ett sätt som ofta inte blir av i livspusslet med rutiner och måsten. Det krävs så lite för att göra din partner glad, men du behöver bestämma dig för att lyckas få det där leendet och glittrande ögon.

Tips för att komma nära sin partner i sommarBrand logo
Tips för att komma nära sin partner i sommar

2. Närvaro och engagemang

Visa närvaro och engagemang för större och mindre aktiviteter som kan ge kvalitetstid med full närvaro för dig och din partner. Om du ger odelad uppmärksamhet i små stunder tankar du relationen med kärlek, vilket har stor betydelse för framtiden.

3. Skäm bort varandra

Erbjud din partner det du vet eller tror att din partner blir glad av – utgå inte från dig själv. Det kan vara en extra sovmorgon eller kanske en stunds egentid med en löptur, en bok eller en vän. Nästa gång kan det vara din tur.

Annons

4. Fysisk beröring

De flesta känner välbehag av beröring, speciellt när det kommer från en partner som visar att det också är njutningsfullt att ge. Ta dig tid och berör din partner på ett sätt du vet eller tror att din partner tycker om. Det kan vara allt från att bli pillad i håret eller hålla handen till lättare massage eller ett ömt förspel som kanske kan leda till sex. Glöm inte att själv njuta av stunden medan du ger.

5. Positiv inställning

Undvik onödiga konflikter och smågräl genom att fria istället för att fälla. Ha ett möjlighetsfokus och agera på ett lugnt och tålmodigt sätt så blir du bästa semestersällskapet!

Foto: TT

Annons