Red ut de hopplösa sms-bråken med din partner – 5 tips

17 aug, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Det är vanligt att småtjafsa via sms, men ibland växer grälet till rent galna proportioner. Med dessa tips kan du förhindra att mobilen fattar eld!
Annons

I dag är en aktiv digital kommunikation en självklarhet för många par. Att få gulliga sms, Facetime-samtal och Snapchats när ni är isär ger en känsla av närhet och kan även stärka relationen.

Men när tjafs uppstår är telefonerna sällan till hjälp. En felplacerad emoji eller ett missat samtal skapar ofta extremt förvirrande krigsföring som gör det nästintill omöjligt att lösa sms-bråket.

Ta dessa 5 tips till hjälp när det hettar till i luren nästa gång!

Läs också: Sakerna du och din partner måste sluta bråka om – NU 

1. Tänk efter FÖRE

Hur många gånger har du inte startat ett onödigt gräl när din partner i själva verket bara varit upptagen, eller kanske fått slut på batterier?

Stanna upp och fråga dig själv om det verkligen är värt att bli grinig för en utebliven komplimang på din selfie. Man hinner inte alltid svara!

2. Var tydlig

När ni inte ser varandras ansiktsuttryck eller kroppsspråk blir sms:en så mycket svårare att tolka. En diskussion kan snabbt spåra ur på grund av en liten missuppfattning och då gäller det att vara extra tydlig för att komma någonstans.

Annons

Att be din partner förtydliga varför hen är upprörd (och att göra detsamma) minskar risken för feltolkningar och irrelevanta sidospår. För vad är det ni bråkar om, egentligen?

3. Använd desarmerande emojis

Ibland säger en emoji mer än tusen ord, särskilt när ni redan sagt allt som går att säga utan att komma närmare en lösning. Ett brustet hjärta eller en annan emoji som betyder något särskilt i just er relation är i vissa fall allt som krävs för att ta udden av en spänd situation.

Dock gäller det att ha lite taktkänsla. Undvik att strössla med totalt irrelevanta symboler enbart för sakens skull.

4. Berätta när du måste pausa

Under ett gräl finns inget värre än att se de där tre blinkande prickarna dyka upp för att sedan försvinna och efterföljas av en smärtsamt lång tystnad.

Din partner kanske förstår att du är upptagen med jobb eller umgås med vänner, men att plötsligt gå under jord kan skapa otrolig ångest och få en liten oenighet att verka betydligt större än den egentligen är. Berätta i stället för din partner när du inte hinner prata och måste ta en paus.

5. Välj dina fighter

Det är rätt vanligt att småtjafsa över sms och i de flesta fall blåser det också över. När ni inte kan sluta bråka (och dessutom återkommer till samma problem) gäller det att lägga ner telefonen.

Annons

Vissa samtal får man helt enkelt ta öga för öga – det är faktiskt betydligt enklare!

Läs också: Därför ska du aldrig snoka i ditt barns mobil

Källa: Bustle   Foto: IBL, Giphy

 

5 tecken på att du har sönder er relation

Ohälsosam relation

Läs också: 5 tecken på att du har sönder er relation

 

Annons