8 saker som gör att folk blir kära i dig

En kille håller om en tjej.

När kärlek uppstår kan det kännas som ren magi. Men vad är det egentligen som får oss att falla för varandra? Sajten Mind body green har listat åtta saker som gör att folk blir förälskade i dig.

Så märker du att du är förälskad
1:43

Efter reklamen: Så märker du att du är förälskad

(1:43)

Slå på ljud

Här är varför folk blir kära i dig

1. Våga visa dig sårbar

Ofta känner man intimitet och närhet till personen man är förälskad i. Genom att våga visa sig sårbar för någon man tycker om, kommer det bygga en djupare relation – och så småningom kommer troligtvis också känslor för dig att uppstå. Att du dessutom visar tydligt att du tycker om personen, kommer få det att fladdra till rejält i magen.

Därför föredrar vissa män att vara tillsammans med äldre kvinnor

2. Använd ditt kroppsspråk

Kärlek bygger mycket på attraktion. Visa med ditt kroppsspråk att du är attraherad av personen. Djup ögonkontakt och en öm handpåläggning kommer att intensifiera känslor av närhet – och lust.

3. Ta er utanför komfortzonen – ihop

En hemmadejt med pizza och Netflix i all ära. Men att utforska världen utanför tv-soffan ihop kan bygga en djupare relation mellan er. Att gå utanför sin komfortzon är inte bara spännande, det kommer också stärka ert band och du visar att du är en intressant och äventyrslysten person – vilket är någonting som personen kommer vilja bygga vidare en relation på, skriver Mind body green.

4. Var dig själv

Hur kär du än är, kom ihåg att vara dig själv hela tiden. Personen håller på att falla för dig – eller har redan fallit – för att du är intressant som du är. Det är också en viktig detalj om man tänker att relationen ska vara långsiktig.

Om det knakar i fogarna är det i många fall inte brist på attraktion det handlar om, utan snarare att man kanske har tappat bort sig själv, vem man var och vad man tyckte om i början av förhållandet. Att vara sig själv kommer inte bara gynna ens egen utveckling – det kommer också göra att din partner är fortsatt nyfiken på dig.

5. Var inkännande och förstående

Att bli sedd och lyssnad på av sin partner är viktigt för många. Genom att själv vara inkännande, lyhörd och förstående kommer du också bli en person som är lättare att förälska sig i. Att lära känna en person på djupet kommer göra det lättare att förstå varandra och respektera varandra i förhållandet.

"Dig vill jag älska” – verktygen för en trygg och djup relation

6. Små gester i vardagen

Oavsett om det är i dejtingstadiet eller efter många år tillsammans är små enkla kärleksfulla gester i vardagen viktigt för att pirret ska infinna sig. Visa din uppskattning för din partner genom att köpa favoritchokladen, laga en fin middag eller överraska med älsklingsfilmen. Din omtanke kommer att vara en romantisk påminnelse om varför just ni är – och ska vara med varandra.

7. Ha tålamod

Kärlek kan säga "klick" likaväl som den kan ta tid. Viktigt är att ha tålamod och låta relationen växa fram i lugn och ro. Med siktet på en långvarig relation kan det också vara positivt att bygga upp en pirrig spänning av förväntan och lust – och längtan efter varandra.

Därför kan någon du dejtar först kännas perfekt – och sen äcklig

8. Tvinga inte fram känslor

Liknande punkten ovan är det viktigt att inte försöka tvinga fram känslor hos den andra som inte finns. Det är svårt att "fejka" känslor, och det är ingenting som ska tvingas fram. Är inte känslorna genuina, kommer förhållandet troligtvis inte heller att hålla, skriver sajten. Vi människor blir också generellt mer intresserade av personer som vi nästan "kan få", men bara därför ska vi inte jaga dem eller försöka tvinga fram några känslor.

Utvald läsning