Carina Bergfeldts mamma tog sig ur en destruktiv relation – hyllas av dottern

carina bergfeldt
TV: Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten
1:12

Efter reklamen: TV: Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

(1:12)

Slå på ljud

2019 berörde Carina Bergfeldt oss alla djupt med sitt starka sommarprat, i vilket hon öppnade om sin tuffa uppväxt, präglad av våld, hot och psykisk misshandel. Under barndomen kallade pappan henne för vidrig och värdelös, vilket satt djupa spår hos den idag folkkära programledaren och journalisten. Efter år av terapi kämpar hon fortfarande med sin självbild och känslan av att vara värd att älskas såväl privat som i sin yrkesroll.

Så lite träning håller hjärnan i form – här är bästa motionen

Carina Bergfeldts känslosamma ord

Men någon som backar Carina Bergfeldt genom livet är hennes mamma, Barbro Bergfeldt, som nu hyllas av programledardottern i samband med hennes födelsedag. Carina Bergfeldt, som i sitt sommarprat berättade att hon satt på vakt för att skydda sin mamma Barbro från sin pappa när hon var liten, delar nu ett känslosamt inlägg där hon både tackar sin mor, och försöker inspirera andra kvinnor i samma situation.

”Det finns många sätt att vara fast i ett förhållande. Det kan vara fysiskt våld som gör att du inte vågar lämna. Det kan vara psykiskt. Det kan vara ekonomiskt, att den du lever med har kontroll över din ekonomi. När jag föddes levde min mamma i en relation med alla tre elementen.”, börjar Carina Bergfeldt sitt hyllningstal till mamman på sociala medier samtidigt som hon berättar att mamman var 19 år när hon blev gravid.

Carina Bergfeldts mamma tog sig ur den destruktiva relationen

Carina Bergfeldt gör klart att hennes då unga mamma till en början trodde att hon var fast i den destruktiva relationen, men att hon en dag fick kraften att lämna trots våld, hot och en väldigt dålig ekonomi. Carina Bergfeldt säger att mamman lämnade för att både överleva och för att första gången kunna leva.

”Hon lärde sig att kärlek är snäll med rätt person. Hon skaffade sig en utbildning, har nu dubbel magisterexamen. Bor i en lägenhet hon betalat själv. Har tagit mc-körkort bara för att det är roligt. Och har landat i sig själv. Vem hon är, vad hon vill, hur hon vill att andra ska se henne. Och en av de sakerna hon vill vara, är världens bästa mormor. Och det är hon.”, fortsätter Carina Bergfeldt.

Kändisar som lever med kroniska sjukdomar

Carina Bergfeldt var tidigare arg på sin mamma

Carina Bergfeldt som själv har arbetat mycket med sig själv för att läka sina sår från barndomen förklarar att hon som yngre hyste ett stort agg mot sin mamma. Hon ville att mamman skulle lämnat pappa långt tidigare, och att hon borde ansträngt sig hårdare. Men efter år av bearbetning förstår Carina Bergfeldt mer, och att det krävs väldigt mycket mod och stöd.

”Idag är jag så stolt över henne, att hon gjorde det, till slut. Hon slog sig fri, hon blev sig själv, och idag fyller hon 64 och hon gör det dansandes till Beatles ‘when I’m 64’ tillsammans med en man hon vill vara med som är snäll mot henne. Och hon går ut ikväll och äter på SIN favoritrestaurang, för numera spelar det roll vad hon tycker om. Grattis mamma. Jag är så stolt över att Hamilton får växa upp med dig som mormor. Det finns en väg ut. Och livet kan bli så mycket bättre. Om du känner dig träffad så finns det hjälp att få”, avslutar Carina Bergfeldt samtidigt som hon hänvisar till olika kvinnojourer och hjälporganisationer. Bland annat Unizon och Roks.

Barbro är mormor till lille Hamilton

Efter att Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck kämpat för att skaffa barn (med bland annat IVF) i två års tid blev Carina mirakulöst gravid på naturlig väg och sonen Hamilton föddes, passande nog, på alla hjärtans dag, 2020.

carina bergfeldt och sonen hamilton.

Mamma Carina och sonen Hamilton goseligosar.

Så påverkas barn av postcovid: ”De flesta blir bra men det tar tid”

Foto: TT/Instagram

TV: 10 tecken på att du lever i en destruktiv relation
1:9

Efter reklamen: TV: 10 tecken på att du lever i en destruktiv relation

(1:9)

Slå på ljud
carina bergfeldt med sonen hamitlon

Mamma Carina och sonen Hamilton goseligosar.

Utvald läsning