Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Semesterstress? Så slappnar du av!

07 jul, 2014 
Känner du dig utvilad efter semestern? Hälften av svenskarna jobbar under sin ledighet, visar en ny undersökning.
Var femte svensk känner sig inte utvilad efter semestern, och över hälften jobbar under sin ledighet, visar en ny undersökning. MåBra:s Leila Söderholm tipsar om en skön avslappningsövning som hjälper dig att varva ner.
Annons

Semesterveckorna är till för att vi ska ladda batterierna och koppla av för att orka med alla måsten under resten av året. Men en ny undersökning som gjorts på uppdrag av Dina försäkringar visar att hela 80 procent av de 1300 tillfrågade svenskarna tänker på jobbet under sin ledighet, och fler än hälften jobbar under semestern.

Kanske är jobbandet under semestern en bidragande faktor till att en av fem inte känner sig utvilade när de kommer tillbaka till jobbet igen.

 

Har du svårt att varva ner? Läs Leila Söderholms smarta råd om hur du hittar ett inre lugn, och testa hennes sköna avslappningsövning.

PT-Leilas avslappningsövning

”Att springa på i livet fungerar om du får kroppen att slappna av mellan varven. Jag har svårt att ”bara meditera” så jag använder olika avslappnings CD:n som jag lyssnar på 5,10, 15 el 20 minuter varje dag. Jag har gjort det i flera…”

Läs mer och se övningen här: PT-Leilas avslappningsövning

 

Läs också:

Bli av med stressen – gå ut i naturen

Dagens tillvaro är mer intensiv än någonsin. Många stressar både på jobbet och på fritiden, och att slå av stressen blir svårare och svårare. Men det går!

Bli av med stressen – gå ut i naturen

 

Stressa ner – och få friskare barn!

Mycket stress i familjen kan påverka barnens immunförsvar negativt, visar en svensk studie.

 Stressa ner – och få friskare barn!

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Annons