Så ofta ska du umgås med vänner för att bli lycklig

Träffa vännerna och bli lyckligare

Håller du främst kontakten med familj och vänner genom mejl, sms och sociala medier? Då gäller det att tänka om. Ny forskning visar nämligen att vi behöver träffa våra nära och kära regelbundet för att minska risken att drabbas av depressioner.

Bland personer som umgås med kompisar och familjemedlemmar minst tre gånger i veckan är det bara 6,5 procent som får depressiva symtom, visar den ny studien, som utförts vid University of Michigan i USA.

Läs mer: 10 viktiga steg till en lycklig relation

De som träffade sina närstående väldigt sällan löpte dubbelt så hög risk att bli deprimerade. Forskarna tog med tidigare depressiva episoder i beräkningen.

Ett telefonsamtal eller en Facebook-chatt är bättre än ingen kontakt alls, men allra bäst är det att ses live. Tid tillsammans med vänner och familj är faktiskt som en sorts förebyggande medicin, konstaterar forskarna.


Källa: Time Magazine

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

Ny studie: Så många vänner gör dig lycklig

vanskap

Vänner är viktigt för hälsan, så pass att det finns ett samband mellan många kamrater och tydliga hälsovinster. Så här många vänner bör du ha för att må som bäst, enligt forskare.

Läs mer: Så många vänner gör dig lycklig

 

Därför blir du deprimerad av vännernas Facebook-inlägg


Lägger du mycket tid på att läsa dina vänners statusuppdateringar på Facebook? Det kan vara skadligt för din psykiska hälsa.

Läs mer: Därför blir du deprimerad av vännernas Facebook-inlägg

 

Våga vara sårbar – och bli lycklig på djupet!

När vi försöker trycka undan det vi inte vill känna minskar styrkan i alla känslor – även de positiva.

Alla är vi ledsna eller rädda bland, men det kan vara jobbigt att visa det. Den som vågar vara sårbar har massor att vinna.

Läs mer: Våga vara sårbar – och bli lycklig på djupet!

 

 

Utvald läsning