Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Utmana dig själv: Säg tack, hej då och hallå!

27 aug, 2022 
kvinna skriver i bok
Få en nystart genom att göra en kort och tydlig kartläggning över vad som ger dig energi, vad du vill ha mindre av och vad du längtar efter. Det kan klargöra många insikter och hjälper dig att sätta nya intentioner framåt.
Annons

Vi på MåBra uppmanar regelbundet våra läsare att testa nya saker, och den här gången är det dags för reflektion inför säsongens nystart.

Varför:

Att sätta en intention för hösten är en riktigt bra övning – och ett verktyg att återkomma till för att ha och hålla ett mål i sikte. Om du formulerar dina tankar och ringar in ett syfte ökar sannolikheten rejält för att du når ända fram. Gör du dig dessutom av med bagage, genom att säga hejdå, så går du med lättare och snabbare steg mot ditt önskade slutresultat.

Video: 6 steg för en mer harmonisk höst

Se 6 tips för en mer harmonisk höstBrand logo
Se 6 tips för en mer harmonisk höst

Gör så här:

Ta fram ett papper och rita tre kolumner. Skriv rubrikerna tack, hejdå och hallå över respektive del.

1 a. Börja skriva ner vad du är tacksam för. Låt tankarna och känslorna jobba fritt. Här kan både jobb, familj, fritid och fantasi få plats.

Annons

1 b. Gå sedan över till hejdå-fältet. Här listar du de saker du känner dig färdig med. Det kan vara relationer, personer, saker, platser, vanor och ovanor eller något helt annat som dyker upp.

1 c. Färdigställ pappret genom att skriva ner det du önskar, välkomnar och längtar efter under rubriken hallå. Det kan vara resultatet av något du är tacksam för, konsekvensen av något du sagt hejdå till eller något helt nytt och spännande!

2. Leta efter röda trådar. Se om du hittar något mönster mellan det du vill släppa, det du vill behålla och det du vill välkomna. Försök att hitta minst tre områden som har med varandra att göra.

3. Sätt din intention! Formulera din intention och din riktning för hösten. Dedikera den sedan till någon – kanske dig själv?

Tips: Skriv ner ett första steg som gör att du tar tag i förändringen och börjar med din process. till exempel: "boka möte med person X", "ring person Y" eller "undersök möjligheterna med Z"

Av: Jennie Sandberg

Foto: TT

Annons