Så nyttig är den populära bananpannkakan!

Bananpannkakan har blivit svenskarnas nya favoritmellanmål – och inte undra på! Den är enkel att göra, har få ingredienser, är relativt proteinrik och väldigt, väldigt god.

Med ägg och banan som huvudingredienser känns den dessutom väldigt hälsosam, men hur ser näringsinnehållet ut egentligen? En snabb uträkning i MåBra:s populära kaloritabell avslöjar att den enklaste versionen av bananpannkakan innehåller runt 277 kalorier per portion. Du får då i dig ungefär 14 gram protein, 21 gram kolhydrater och 14 gram fett.

Toppar du sedan pannkakorna med en klick turkisk yoghurt och en deciliter färska eller tinade bär får du i dig ytterligare ungefär 70 kalorier, 2 gram protein, 6 gram kolhydrater och 4 gram fett.

Jämfört med vanliga, tunna pannkakor eller fluffiga, amerikanska pancakes är bananpannkakan givetvis ett betydligt lättare och sundare alternativ. Speciellt om de vanliga pannkakorna brukar toppas med vispgrädde och sockrad sylt.

Men det är ett lite lyxigare mellanmål som trots allt innehåller en hel del energi: nästan 350 kalorier per portion, inklusive tillbehören. Det är med andra ord en rätt du kanske inte behöver äta varje dag.

Vill du testa fler recept på bananpannkaka? Kolla in det här:

Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

bananapannkaka

Bananpannkaka är perfekt som lyxig frukost eller snabbfixat mellanmål. Här bjuder vi på flera lättlagade recept!

Läs mer: Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

För fler goda och nyttiga mindre mål, testa gärna chiapudding, rawfoodbollar eller en proteinsmoothie!

Receptfilm: Så gör du bananpannkaka

Bananpannkaka
Slå på ljud

Fettbrännardieten: Den supersnabba versionen!

Behöver du en quick fix som slimmar kroppen inför en fest på lördag? Nu kommer snabbversionen av den populära fettbrännardieten!

Fettbrännardieten, som utlovar upp till 5 kilos viktminskning på 2 veckor, har fått stor uppmärksamhet. Nu kommer rivstartsmetoden, en snabbversion av dieten som det kan räcka med att köra i 4 dagar.

Läs mer: Fettbrännardieten – den supersnabba versionen!

 

Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

De flesta som bantar återfaller i gamla vanor så småningom. Undantaget är Step Diet.

Personer som lyckas gå ner mycket i vikt – och sedan behålla sin nya vikt år efter år – har en sak gemensamt. Så här kan du dra nytta av samma metod!

Läs mer: Metoden som gör dig smal för livet – utan bantning

 

Superfrukten som sänker blodsockret och bränner fett

Grapefruktjuice kan hjälpa dig att hålla vikten, enligt ny forskning.

Forskarna blev så förvånade över resultatet att de dubbelkollade kalibreringen på sina glukosmätare. Här är fruktjuicen som hjälper dig att hålla vikten!

Läs mer: Superfrukten som sänker blodsockret och bränner fett

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Utvald läsning