Recept: Julsallader för alla smaker!

julsallad recept

Vi går mot allt grönare tider, vilket också syns på våra julbord. Fler och fler väljer att duka upp färgglada sallader bredvid köttet och potatisen. Här har vi därför samlat våra egna favoriter – som alla lockar till mersmak!

Snabb och billig

Vill du ha en salladsblandning som innehåller få råvaror och går snabbt att slänga ihop? Då ska du prova den här med rödkål, ruccola, lime och hasselnötter! En riktigt goding!

julsallad rucola

Receptet hittar du här!

Mättande hälsosallad

Förutom att locka till hungerkänslor, är den här salladen också mättande. Innehåller hälsosamma ingredienser som skivad avokado, cashewnötter, grapefrukt och granatäpple. Rena rama drömmen enligt många!

julsallad avokado

Recept på avokadosallad hittar du här!

Sallad i större fokus

Det är inte alla som vill att köttet ska ta störst plats på julbordet, tvärt om. Många väljer att äta mer och mer grönt. Här är Supermats grönkålssallad med morot, avokado, körsbärstomater, mango frön och nötter. En lyxig och matig sallad.

julsallad

Receptet på denna supersallad hittar du här!

Varm kålsallad

Bli grönare än grönast med Supermats stekta kålsallad. Innehåller grönkål, brysselkål, gojibär och krossade valnötter – en riktig hälsoboostare!

julsallad

Receptet på den stekta kålsalladen hittar du här!

Färgsprakande vitaminbomb

Här är en julsallad som är proppad med vitaminer och mineraler – närmare bestämt en kålsallad med äpple och russin! Helt klart en favorit hos många av våra läsare!

julsallad

Recept på rödkålssalladen hittar du här!

 Lätt att variera

Varma toner piggar alltid upp i vintermörkret. Den här färgstarka julsalladen innehåller både äpple, vindruvor och kärnor från granatäpple. Lyxa gärna med lite extra valnötter.

julsallad

Receptet hittar du här!

Julröda rödbetor

Vi fortsätter med det röda temat – och presenterar vår rödbetssallad. I receptet står det romansallad, vilket du självklart kan byta mot rucola! Det är bara din fantasi som kan sätta gränser!

rödbetssallad

Receptet på rödbetssallad med mozzarella hittar du här!

Vitkål till alla

Gör som våra bloggare på Supermat: gör en stor sallad som räcker till hela släkten! Den här är superlätt att mixa ihop – och den mättar bra! Lite utav en ”black and white” med svarta bönor, svarta sesamfrön och vitkål!

julsallad kålsallad

Receptet på kålsalladen hittar du här!

Ädla ädelost

Ädelost behöver inte bara höra hemma på pepparkakan. I vår päron- och frösallad passar den precis lika bra!

julsallad

Receptet på ädelostalladen hittar du här!

Kalorisnål råkost

Vill du hålla nere på kalorierna (så gott som det går) nu i jul? Då kan en sallad med en lättare dressing vara en bra start! Den här brysselkålsblandningen har en specialdressing som både är smakrik och kalorisnål.

julsallad kål och äpple

Recept på salladen hittar du här!

Kladdig yoghurtslaw

Nyttig slaw utan majonäs, få och billiga ingredienser! Supermat vet hur man fixar den bästa rödkålröran!

julsallad slaw

Receptet hittar du här!

Utvald läsning