Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Så kan en lunch se ut när du följer Michael Mosleys 800-fasta

10 jan, 2022 
Dr Michael Mosley rekommenderar 800-fastan
Nyfiken på hur en lunch kan se ut när man följer Mosleymetoden, eller 800-fastan? Här kommer inspiration.
Annons
5 saker du inte visste om Michael MosleyBrand logo
5 saker du inte visste om Michael Mosley

800-fastan är en uppdaterad variant på dr Mosleys populära 5:2-diet som gjorde honom bekant med stora delar av världen för många år sedan.

När man följer den så kallade Mosleymetoden, eller 800-fastan, så kan man välja att jobba med olika faser. I huvudfasen så väljer man att hålla sig till att äta 800 kalorier, ett par dagar varje vecka.

Recept: Så kan en lunch se ut i 800-fastan

I nya boken Mosleymetoden i praktiken finns det massor med recept som man kan prova om man vill klara sig på 800 kalorier på en dag, och samtidigt äta gott och blir mätt.

Annons

Här är ett recept på en god lunch ur boken till exempel. Du kan förstås precis lika gärna äta den som frukost, Mosley rekommenderar en rejäl frukost gärna gjord på ägg, eller som middag.

Omelett med jalapeno, spenat & parmesan

2 portioner á 300 kalorier

Omelett med jalapeno, spenat och parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 medelstor gul lök, skalad och tunt skivad
  • 2 rågade msk skivad röd eller grön inlagd jalapeño
  • 2 bollar fryst bladspenat (ungefär 115 g), tinad och avrunnen, eller en stor näve färsk babyspenat
  • 4 stora ägg
  • 20 g parmesan
  • Finriven nymalen svartpeppar

Gör så här: Värm upp oljan i en teflonpanna, tillsätt skivad lök och stek sakta på låg till medelhög värme i 2–3 minuter, tills den är mjuk. Rör om då och då. Rör ner hackad jalapeño och spenat och stek i ytterligare 1–2 minuter tills allt är genomvarmt.

Annons

Vispa ägg i en liten skål och krydda med nymalen svartpeppar. Häll äggen i stekpannan och stek i några sekunder. Fös den stekta undersidan inåt från kanten med en träslev så att en del av smeten hamnar där i stället. Stek i 2 minuter tills omeletten nästan har stelnat helt.

Strö över riven parmesan och stek i ytterligare 1–2 minuter eller tills osten har smält. Vik omeletten på mitten, skär den i två bitar och fördela på två tallrikar.

Källa: Receptet är hämtat ur Mosleymetoden i praktiken – Gå ner i vikt snabbt och säkert. Foto: TT, Smith & Gilmore/Bonnier Fakta

Mosleymetoden i praktiken
Annons