Recept: Testa Mosleys kalorisnåla favoritsoppa från 800-metoden

05 jan, 2022 
michael mosley med bild på misosoppa med räkor och champinjoner
Misosoppa lär ha varit en av Michael Mosleys "räddare" när han körde 5:2-metoden. Här är ett supergott recept på en variant, från Mosleymetoden.
Annons
5 saker du inte visste om Michael Mosley
5 saker du inte visste om Michael Mosley

I den nya Mosleymetoden 800-fastan håller man sig till 800 kalorier vissa dagar. Det här kan låta svårt och krångligt men faktum är att man faktiskt kan äta riktigt gott även fast det handlar om få kalorier.

Lättlagad och supergod misosoppa från Mosleymetoden

Den här soppan till exempel, som är en variant på misosoppa (som ska ha varit Michael Mosleys räddare när han höll på med 5:2-dieten), innehåller bara 69 kalorier per portion. Samtidigt som den är supergod. Den fungerar antingen som lunch eller en lättare middag.

Den nya Mosleymetoden innehåller tre olika faser
Recept.se Nyhetsbrev

Det här receptet är ett av 121 kalorisnåla recept ur boken Mosleymetoden i praktiken. Den lagar man lätt till på fem minuter och är bra att ta till dagar då man vill försöka hålla nere på kaloriintaget.

Annons

Man får mycket smak på få ingredienser och räkorna ger protein och omega 3-fettsyror. Vill man så kan man lägga till en näve babyspenat samtidigt som man lägger i räkorna, tipsar de om i boken. Så här lagar du enkla soppan:

Misosoppa med champinjoner & räkor

Misosoppa ur Mosleymetoden i praktiken

1 portion 69 kalorier

  • 1/2 pak choi, bladen lossade och sköljda
  • 1 struken msk misopasta
  • 1 medelstor champinjon, tunt skivad
  • 50 g stora kokta och skalade räkor, tinade
  • en liten nypa krossade chiliflakes
  • en liten näve grovhackade färska korianderblad

Gör så här: Skär pak choi-bladen i bitar och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med 2,5 dl vatten. Rör ner misopasta och champinjonskivor. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 3–4 minuter eller tills kålen börjar bli mjuk.

Doktorn ger sina knep för att komma i, och behålla, bra form

Tillsätt räkorna och sjud i ytterligare en minut eller tills de är riktigt varma. Ta av kastrullen från värmen, rör ner chiliflakes och eventuell koriander och sleva upp soppan i en skål eller stor mugg.

Annons

Foto: TT, Smith & Gilmore/Bonnier Fakta

Receptet är hämtat ur boken Mosleymetoden i praktiken – gå ner i vikt snabbt och säkert. En bok med 121 enkla och kalorisnåla recept, gjord av Claire Bailey och Justine Pattison.

Annons