HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hon har inte tvättat håret på 100 dagar – nu är målet 150 dagar

13 okt, 2021 UPPDATERAD 04 jan, 2023
TikTok-profilen Emma som visar upp sitt otvättade hår.
Alla kan vi väl hålla med om att det är tidsödande att tvätta håret? Det tyckte i alla fall Emma som valde att se vad som händer om hon inte tvättar håret på 100 dagar…
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Det här händer om du slutar tvätta håret med schampooBrand logo
Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo

Att tvätta och torka håret tar sin lilla tid. Först och främst ska man ta sig in i duschen vilket inte alltid känns så lockande. Sedan ska det schamponeras, göras inpackning och läggas i balsam.

Om man inte använder sig av balsammetoden, WO-metoden eller bara utesluter schampo eller andra produkter av andra anledningar det vill säga.

Se ocksånaturliga produkten som kan öka hårtillväxten.

Tvättade inte håret på 100 dagar

Emma som driver TikTok-kontot @emma__sky har delat med sig av hur det gick för henne när hon testade att inte tvätta håret på 100 dagar.

Vi blev uppdaterade längs vägen och människor förvånas över att hennes hår inte alls ser fett eller smutsigt ut efter så lång tid utan tvätt. I juli när det hade gått 100 dagar tvättade hon det igen.

Annons

Nu är målet att inte tvätta håret på 150 dagar

Men hon blev så fäst vid utmaningen att hon bestämde sig för att börja om efter ett tag igen – den här gången med målet att inte tvätta håret på 150 dagar.

Hittills har Emma redan slagit sitt tidigare rekord på 100 dagar men det återstår att se om det blir hela 150 dagar. Även denna gång uppdateras vi på hennes resa.

Uppdatering 5 januari 2023:

Sista videon som ligger postad på Emmas TikTok-konto rörande detta är dag 137. Då ser håret fortfarande oförändrat ut. I kommentarsfältet skriver hon också:

”För er som är nya här: Jag jag duschar och sköljer håret, men nej jag använder inget schampo, balsam eller torrschampo. Och nej – mitt hår luktar inte eller kliar inte. Jag har ett jobb och jag hade blivit tillsagd direkt haha! Tack för att ni kollar på mina videos.”

Stort engagemang hos folket

Innan hon drog i gång första gången gick hon med inställningen att se hur lång tid hon skulle kunna gå utan att tvätta håret. Men engagemanget bland andra verkade vara större än vad hon hade anat.

Annons

– Aldrig hade jag trott att 1,4 miljoner människor skulle titta på den löjliga första videon jag la ut, säger Emma i ett av klippen.

Och det höll i sig, den sista videon på första resan har hittills fått 1,2 miljoner visningar. Många kommenterar att de aldrig hade kunnat gå ens några dagar utan att tvätta håret för att det blir fett eller tappar sin glans direkt.

Vill inspirera andra till att ta bättre hand om håret

Men Emma berättar att det som får henne att fortsätta uppdatera är för att andra blivit inspirerade till att lära sig att ta hand om sitt eget hår på ett bättre sätt.

– Det gör mig så glad. Att mina ”snurra runt i rummet”-videos påverkat andra positivt, det är underbart. Om jag kan få en till människa att komma till slutsatsen att ”jag vill lära mig att ta bättre hand om mitt hår” så är det värt det, säger hon i ett av klippen.

Hårets utseende påverkades nästan ingenting

Hon berättar också att hon är uppvuxen i en familj där man alltid förespråkat att inte tvätta håret för ofta. Emma har alltid haft lockigt hår vilket också påverkat.

Annons

Innan hon började med utmaningen tvättade hon bara håret när hon insåg att det gått ett bra tag sedan sist, alltså när det kanske egentligen inte behövs men känns som att hon borde.

– Jag ville se hur oljigt det faktiskt blir om jag inte tvättar det. Det kanske inte behöver tvättas alls? Det var anledningen till att jag ville prova från första början.

Emma har lockigt och långt hår som inte alls sett smutsigt ut utan tvätt och lockarna har behållit sin form väl. Det enda som det tappade litegrann under de första 100 dagarna enligt henne själv var glansen och studset.

Källa: The Sun

Foto: TikTok

Annons