Frisören: Jag kan gå åtta veckor utan att tvätta håret

Michelle Dennis tvättar håret var åttonde vecka
1:01

Efter reklamen: 5 tips för tjockt och glansigt hår

(1:01)

Slå på ljud

Hårtvättandets vara eller icke-vara är en evig debatt i skönhetssammanhang – medan vissa tycker att håret är snyggast om man tvättar det flera gånger i veckan med dubbla omgångar schampo, så vill andra bara använda balsam eller låta bli att tvätta så länge som möjligt.

En person som exemplifierar det sista är frisören Michelle Dennis, vars video på sociala medier-plattformen Tiktok nu sprids vitt och brett, och har blivit omskrivet av The Mirror. Anledningen till att klippet väcker uppmärksamhet är att frisören menar att hon själv kan gå upp till åtta veckor mellan gångerna hon tvättar håret.

Michelle tycker att folk tvättar håret för ofta, och att det är anledningen till att de har oljigt hår. I videon ger hon tips på hur man ska vänja av håret från att tvättas så ofta.

Det första steget är att skjuta upp hårtvättandet en dag eller två.

– Sen måste man hålla i och fortsätta med de där extra dagarna i ett par månader. Och sen får man långsamt över tid fortsätta addera en extra dag. När håret väl har vant sig, lägg till en extra dag u minst sex månader.

Frisörens uppmaning för att tvätta håret mer sällan

Frisören konstaterar att det gäller att ha tålamod när man ska vänja håret vid färre hårtvättar, och att det är en process som tar månader.

Michelle säger att hon har 23 års erfarenhet som frisör, och att hon är expert på hårfärgning.

Videon har fått många kommentarer, där de flesta menar att de aldrig skulle kunna gå åtta veckor utan att tvätta håret.

”En gång i veckan för min del”, skriver en person.

”Kan inte gå längre än tio dagar nu för tiden... det börjar bara kännas äckligt”, skriver en annan.

”Jag har gått från att tvätta håret dagligen till att göra det en gång i veckan, och jag känner en skillnad!”, skriver en person.

Foto: TikTok, TT

@michelle_hairbymisheko

I can go with out washing for 8 weeks! Do you suffer with oily hair or over dry ends? It’s because your over washing it #hair #hairtips #momsoftiktok

♬ Poof Be Gone - KyleYouMadeThat & Yung Baby Tate & Yvette