HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hur får jag tjockare hår? Experten svarar!

05 jan, 2017 
Kan ett tunt hår bli tjockare och finns det något knep för att få håret att växa snabbare? Här berättar en expert vad du själv kan göra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

37% av MåBra-läsarna upplever att de har problem med tunt hår, och majoriteten – hela 80% – tar helst tips kring hårhälsa från sin frisör. Det visar en undersökning som Priorin gjort i MåBra:s läsarpanel.

Här berättar frisören Sofia Skog, verksam vid salongen Bangerhead i Stockholm, mer om orsakerna bakom tunt hår och vad du kan göra för att påverka hårets kvalitet.

Hårets struktur, färg och kvalitet präglas i stor utsträckning av genetiska förutsättningar. Men det finns en rad faktorer som kan påverka håret – både till det bättre och sämre.

– De yttre faktorer som snabbt kan försämra hårets kvalitet, längd och tjocklek är alla värmeverktyg. Även blekningar, sol och saltvatten skadar ditt hår på sikt, säger Sofia Skog.

Men med rätt skötsel och vård kan du säkerställa att slitaget blir minimalt. Att alltid använda värmeskyddande produkter vid styling, ett anpassat schampo och balsam och återkommande inpackning är bra tips enligt Sofia.

Annons

– Men även inre faktorer påverkar hårets utseende, fortsätter hon. Håret förlorar snabbt sin glans och vitalitet när vi stressar för mycket eller sover för lite.

Vårdande produkter är avgörande för hårhälsan, men även kosten spelar stor roll menar Sofia Skog.

– Se till att äta zink, selen och B-vitaminer, de är alla dokumenterat bra för håret, tipsar hon.

– Och ha tålamod! Det tar tid för hårstrået att växa och förändras, räkna med tre till fyra månader innan du utvärderar resultatet.

Utöver kost och rätt produkter är massage ett bra knep för att stimulera tillväxten, tipsar Sofia Skog avslutningsvis. Massagen stimulerar blodcirkulationen som har en positiv effekt på hårets tillväxt. Men var varsam på handen, om du gnuggar så sliter du på håret och riskerar att få motsatt effekt.

Fynda från oss: Revolutionerande plattborste

Få glansigt och rakt hår på bara någon minut med denna praktiska plattborste! Köp den i vår webbshop till ett riktigt bra pris!

 

Mer om din hårhälsa:

Experten: 10 vanliga missar som kan förstöra håret

Vad hände med håret efter graviditeten?

Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall

Sara, 40: ”Så fick jag tjockare och friskare hår”

 

Källa: Priorin

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons