Artikeln innehåller reklamlänkar

Slitet hår? Här är produkterna som hjälper!

bästa produkterna för ett välmående hår

Många får slitet hår efter färgning eller annan styling, men här i Sverige utsätts håret också för påfrestningar när temperaturen sjunker och det blir kallt. Håret kan då lätt bli extra torrt.

Vill du hitta vårdande produkter såsom serum och hårinpackningar? Här nedan har vi samlat 12 alternativ som stärker och vårdar håret.

Hur ofta ska man använda hårinpackning?

En hårinpackning är den perfekta produkten och boostern som återfuktar håret på djupet. En hårinpackning ska helt användas en gång i veckan om du har slitet hår. Kom ihåg att det finns många hårinpackningar som ger en snabb effekt, vilket gör att du inte behöver stå och frysa i tjugo minuter i duschen. Fem räcker många gånger!

Hur ska man använda hårinpackning?

Hårinpackningen applicerar du efter schamponering, men innan balsam. Hur länge hårinpackningen ska vara i håret beror på vilken variant du använder. Var därför noga med att följa instruktionerna noga för att få maximal effekt.

Bästa produkterna mot slitet hår

1. Shu Uemura – Essence Absolue

Ett lätt och vårdande serum med vårdande egenskaper. Innehåller bland annat kameliaolja som återfuktar och ger näring till håret. Håret får fin glans och känns lätt och luftigt. Finns att köpa här. (länk till Åhléns)

2. Kocostar – Home Salon Hair Pack

Hårinpackning för skadat hår. Den sheet mask-inspirerade masken innehåller bland annat närande argan- och olivolja samt sheasmör. Håret blir riktigt mjukt och lent! Klicka här för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

3. Maria Nila – Luminous Colour Masque

Mask för skadat, färgbehandlat hår som bevarar färgens intensitet och glans. Den veganska masken verkar på tre minuter och ger ett silkeslent resultat. Här kan du köpa hårmasken (länk till Åhléns).

4. Lernberger Stafsing – Hair Masque Recond & Restore

Inpackning för färgat, torrt och skadat hår. Ger håret glans och fukt med hjälp av broccoliolja, lingonfröolja och rapsolja. Hårinpackningen finns att köpa här (länk till Lyko).

5. Idun Minerals – Hair Mask

Vegansk hårinpackning som reparerar och återfuktar. Passar även känslig hårbotten! Hårinpackningen finns att köpa här (länk till Lyko).

6. Löwengrip – The Cure Hair Mask

Intensiv hårmask med sheasmör och bambuextrakt som reparerar skadat och kemiskt behandlat hår. Fuktmasken från Löwengrip finns att köpa här (länk till Kicks).

7. Davines – The Wake-up Circle

Hårmask i smidig förpackning (perfekt för resan) som gör underverk för hår och hårbotten på bara tio minuter. Hårmasken innehåller lera som också rengör – utan att torka ut. Masken finns att köpa här (länk till Åhléns).

8. Oribe – Gold Lust Transformative Masque

Väldoftande (och lyxig) hårmask som ger ett salongsfint resultat. Hårinpackningen gör håret som nytt och innehåller bland annat extrakt från vitt te, baobab och jasmin. Här kan du läsa mer och köpa produkten (länk till Kicks).

9. Sachajuan – Hair Repair

Intensivt vårdande hårkur från svenska Sachajuan. Reparerar trasigt, slitet och överpreparerat hår. Den omtyckta hårinpackningen finns att köpa här (länk till Åhléns).

10. Morrocanoil – Intense Hydrating Hair Mask

Hårmask med djupt återfuktande arganolja. Perfekt hårmask för den med tjockare hår. I tunt och skandinaviskt hår kan masken bli för tung. Här kan du läsa mer och köpa hårinpackningen (länk till Åhléns).

11. Vichy – Dercos Nutriens Nour Mask

Prisvärd hårinpackning med näring för torrt och skadat hår. Med pracaxiolja, quinoafröextrakt, aminosyra och UV-filter. Finns att köpa här. (länk till butik)

12. Balmain – Argan Moisturizing Elixir

Lätt serum från lyxiga Balmain att använda efter hårtvätt. Serumet ger fin glans, återfuktar bra och har en ljuvlig doft. Här kan du köpa hårserumet och läsa mer recensioner (länk till Åhléns).

Foto: TT

Därför ska du alltid sova med flätat hår
1:24

Efter reklamen: Därför ska du alltid sova med flätat hår

(1:24)

Slå på ljud

Utvald läsning