Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

10 volymhacks alla med tunt hår bör ha koll på

02 sep, 2022 
kvinna med tunt hår och mycket volym
Har du tunt och fint hår har du säkert redan testat dig igenom ett antal volymprodukter. Men även rätt föning, frisyr och morgonrutiner kan göra stor skillnad för volymen.
Annons

Det finns en djungel av schampon, volympulver, volymsprayer och andra värmeaktiverade stylingprodukter som kan hjälpa dig med tunt och fint hår. Men – det finns också många andra knep som inte är beroende av produkter. Har du testat de här tipsen som mer handlar om timing och strategi?

5 tips för att få volym i håretBrand logo
5 tips för att få volym i håret

1. Rätt uppklippning

En uppklippning kan i många fall ge håret ett lyft och en känsla av volym, men om håret är väldigt tunt gäller det att göra det på rätt sätt och inte ta för mycket. Att klippa upp några slingor som ramar in ansiktet är smickrande för de flesta.

2. Håll en lagom längd

Många som har tunt hår tänker att om man har en längre frisyr så blir det ju mer hår. Men ofta kan det bli lite stripigt eftersom det helt enkelt inte är tillräckligt mycket hår för att skapa en skarp linje. Då är det bättre att satsa på en kortare frisyr.

Annons

3. Föna i motsatt riktning

En dealbreaker för volym. Blås tvärtemot hur du vill ha din bena så får du gratis volym när du sedan lägger håret tillrätta. Lyft håret med en borste och blås in mot rötterna.

4. Slingor ger volym

Slingor ger struktur till hårstråna, vilket ger volym. Dessutom ger slingorna en illusion av djup och mer hår.

5. Överanvänd inte balsam

Balsam är viktigt för att skydda håret, men se till att inte applicera balsamet för långt upp i längderna. Och var noga med att skölja ut det.

6. Torrschampo

Även om inte håret är smutsigt så kan torrschampo hjälpa dig att ge textur och boost i rötterna och botten. Testa! Men var noga med att gnugga in produkten samt borsta ut det, så att det inte blir fula ljusa fläckar.

7. Tvätta håret på morgonen istället för på kvällen

Volymen är som bäst efter att du duschat, och ofta känns det som att frisyren håller en extra dag när du tvättar på morgonen, fast det bara kan röra sig om några timmar egentligen.

8. Gör uppsättningen medan håret fortfarande är lite fuktigt

Då slipper du att tofsen glider ut och kan lättare styra håret dit du vill, inklusive att skapa lyft i botten.

9. Locka för mer volym

Med dagens verktyg behöver det inte ta särskilt lång tid att göra några stora lockar. Men det gör stor skillnad för upplevelsen av ditt hår både utsläppt och uppsatt.

10. Gör en assymetrisk bena

En lite stökigare bena är både snyggt och ger en känsla av mer volym än en spikrak.

Källa: Whowhatwear

Foto: TT

Annons