Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Frisörknepen som ger ditt hår extra volym

04 nov, 2014 
Känns håret platt och livlöst? Då har vi tipsen för dig! Här är frisörernas egna knep för ett hälsosamt, starkt och fylligt hårsvall.
Annons

Alla drömmer om friskt och hälsosamt hår! Du kan faktiskt hjälpa det på traven genom att tillsätta näring och på så sätt bygga upp hårets hälsa inifrån och över tid. Med ett tjockare hår som utgångspunkt är det enkelt att skapa extra volym – men vill du se snabbt resultat kan du ta hjälp av frisörernas egna knep.

Lyft håret från roten

En lätt permanent närmast hårbotten, ett hårverktyg som fungerar på samma sätt, men skonsammare – eller en hårspray som boostar vid hårrötterna. Att skapa volym underifrån ger håret en illusion av fyllighet. Forma först frisyren så att du ser var du ska lägga ”lyftet”, kamma sedan det övre håret slätt och fixera med en hållbar spray.

Gör ett klipp

Det finns bättre och sämre frisyrer. Oavsett om du har tunt hår eller har drabbats av tunnhårighet finns snygga och lättskötta frisyrer som gör att ditt hår upplevs som tjockare och fylligare. Be din frisör om råd och våga testa något nytt.

Annons

Damma på

Torrschampon och styling powders hjälper till att ge ett tunt hår textur och bättre formbarhet. Eftersom det numera finns i både ljusare och mörkare nyanser kan det också bidra till att skapa en upplevelse av en sammantaget kraftigare hårkalufs.

Vårda och stärk upp

Den skandinaviska hårkvaliteten är tunn, flygig och fin vilket innebär att det finns mängder av hårvårdsprodukter för just den hårtypen. Se till att ge håret skonsam behandling: skydda mot värme och sol, tvätta sällan och ge extra vård med speciellt anpassade inpackningar. Inpackningen kan tynga ner håret eftersom den lägger sig som en skyddande hinna runt hårstråna, men hårmasker för fina hår brukar fungera. Be gärna om hjälp när du ska hitta rätt produkter för ditt hår.

Skifta färg

Om ditt hår inte är ultrafint kan du våga dig på en hårfärgning eller slingning. När håret skiftar i olika nyanser ser det fylligare ut. Färgbehandlingen får också håret att kännas kraftigare. Har du riktigt tunt hår bör du rådfråga en specialist innan.

Annons

Källa: Priorin

Läs mer om din hårhälsa på MåBra:

10 tips som håller håret hälsosamt i höst

Få ett friskt, vackert och välmående hår i höst – här är våra 10 bästa hårtips!

Läs mer: 10 tips som håller håret hälsosamt i höst

Livlöst eller tunt hår? Så får det ny kraft & lyster!

Vad kan du göra för att få ett friskare och tjockare hår redan till sommaren? Här berättar en frisör om knepen som boostar din hårhälsa!

Läs mer: Livlöst eller tunt hår? Så får det ny kraft & lyster!

Hur får jag tjockare hår? Experten svarar!

Kan ett tunt hår bli tjockare och finns det något knep för att få håret att växa snabbare? Här berättar en expert vad du själv kan göra.

Läs mer: Hur får jag tjockare hår? Experten svarar!

Experten: 10 vanliga missar som kan förstöra håret

Vet du i vilken ordning du bör applicera schampo, balsam och inpackning? Och vet du vad en gummisnodd kan orsaka för hårtrubbel på sikt? MåBra och Priorin har pratat med frisören Rickard Pååg – som berättar om våra vanligaste fel och bästa sättet att boosta din hårhälsa.

Annons

Läs mer: 10 vanliga missar som kan förstöra håret

Vad hände med håret efter graviditeten?

Hur påverkas håret av en graviditet? Tvåbarnsmamman Malin delar med sig av värdefulla råd.

Läs mer: Vad hände med håret efter graviditeten?

Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall!

Vad vet du egentligen om håret – annat än att du som har rakt vill ha lockigt och tvärt om? Det är många som har frågor om hår och om håravfall. Här svarar experter på några av de vanligaste frågorna.

Läs mer: Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall!

Sara, 40: ”Så fick jag tjockare och friskare hår”

Många hörde av sig när MåBra och Priorin efterlyste tips om bättre hårhälsa. Här delar Sara, 40 år från Stockholm, med sig av sina bästa råd.

Läs mer: ”Så fick jag tjockare och friskare hår”

Annons