SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam öppnar upp om semesterdrickandet

24 aug, 2022 
Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren alkohol
Hela 60 procent av svenskarna uppger att de dricker mer under sommaren och semestern. I podcasten Wahlgren & Wistam reflekterar Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam över sin egen alkoholkonsumtion.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Alkohol får av många en närmast glorifierad bild när det vankas sol, sommar och semester. En kall öl till grillen är ju trevligt! Men så blir en öl också lätt kanske tre, fyra eller fem öl. Samtidigt som grillkvällarna kanske inträffar flera gånger i veckan. I undersökningar gjorda av IQ uppger fler än 6 av 10 svenskar att deras alkoholkonsumtion ökar under sommaren.

Se också: 8 tecken att du dricker för mycket alkohol

Här är 8 tecken på att du dricker för mycket alkoholBrand logo
Här är 8 tecken på att du dricker för mycket alkohol

Några som reflekterat över sin semesterkonsumtion av alkohol är väninnorna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam, i det senaste avsnittet av podden Wahlgren & Wistam:

Sofia Wistam: "Blir sugen till frukost"

– Jag vet inte hur det är med ditt alkoholintag men jag känner att jag blir sugen, jag ska inte säga till frukost, men banne mig nästan. När jag beställer lunch så tänker jag: "Åh, vad gott det skulle vara med ett glas rosé". Så kan man ju inte fortsätta, säger Sofia Wistam i podden.

Annons

– Jag känner sällan så men däremot är jag är otroligt lättövertalad, svarar Pernilla Wahlgren och fortsätter berätta om hur hon direkt bytte ut sin apelsin-festis mot ett glas vitt vin, på uppmaning av pojkvännen Christian Bauer.

Pernilla Wahlgrens vita månad – efter baksmällan

Diskussionen leder väninnorna in på fenomenet att "ta en vit månad". Något Sofia Wistam gör tydligt att hon aldrig känt ett behov av att testa. Pernilla Wahlgren berättar om att hon för inte så länge hade en.

– Jag hade det för ett tag sen efter en dag då jag suttit i solen och druckit rosé en hel dag på Nybrogatan. Och sen slog det där till, så kom jag hem och så var jag typ bakis i en dag efteråt! Och då kände jag att fyfan, jag tycker inte om den känslan, att vara så bakis. Då känner jag att nä nu vill jag bara fräscha till mig, och då blev det så, jag satte inte som mål en månad, utan liksom bara kände att nej jag vill inte dricka, säger Pernilla och fortsätter:

Annons

– Och jag höll det där, jag vet att jag och Christian firade alla hjärtans dag eller någonting, och han hade beställt vår favoritchampagne men jag bara "Nä, jag är ledsen men nu vill jag vänta med och dricka tills att jag själv är redo". Jag tror att det är nyttigt att ha en sådan också.

"Man bara släpper liksom"

Sofia Wistam instämmer och lägger till att det också tillkommer mycket andra osunda beteenden kopplat till alkoholkonsumtion.

– Dricker man ett några glas vin så äter man jättemycket mer, mat, efterrätter – allting sitter ihop, man bara släpper liksom. Ja, nej det är många grejer som gör att man bör stanna upp lite efter sommaren.

VIDEO: Se 4 snabba frågor med Pernilla WahlgrenBrand logo
VIDEO: Se 4 snabba frågor med Pernilla Wahlgren
Annons