HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Det händer med kroppen när du inte trivs på jobbet

10 nov, 2021 
Kvinna som inte trivs på jobbet
Att dag efter dag gå till ett jobb som du inte mår bra av sätter spår i kroppen. Här är några tecken du bör hålla koll på – kanske är det dags att söka sig vidare?
Annons
Så påverkar ett dåligt jobb dig rent fysisktBrand logo
Så påverkar ett dåligt jobb dig rent fysiskt

Det är kanske inte alltid kul att gå till jobbet, alla har dagar då det kanske tar emot lite mer. Men om du ofta går till jobbet och känner att du mår dåligt av det, då är det kanske dags att söka sig vidare.

Se ocksåHR-chefen om framtidens flexibla arbetsplats.

Kroppen reagerar om du inte trivs på jobb

För att känna oro och stress gör saker med våra kroppar och vår hälsa. Här är några varningssignaler att hålla koll på, enligt Huffpost och beteendevetaren Jeffrey Pfeffer.

Du får huvudvärk

Om du går runt och spänner dig, vilket du troligtvis gör om du inte trivs där du är eller känner orimliga krav på dig, så kommer det att leda till ömma muskler och ofta huvudvärk.

Du blir trött även om du sover

Att inte trivas i en situation tar mycket energi och man känner sig lätt trött och dränerad. Även om man skulle få sova på nätterna.

Du får ont i kroppen

Ömma axlar, stel nacke eller värk i ryggen är vanliga symtom på stress. Kanske går du runt på jobbet beredd att försvara dig mot kollegor eller chefer om du inte trivs. Eller oroar dig för framtiden. Stress och oro känns ofta i musklerna till slut.

Annons

Du får problem med magen

Stress och oro påverkar lätt magen och matsmältningen. Dåliga känslor känns ofta just i magen som kan bli orolig eller göra ont. Du kan också känna skillnad i aptiten – äta mer eller inte känna hunger alls.

Du sover sämre

Ett första tecken på att vi inte mår så bra kan vara att sömnen påverkas. Kanske har du svårt att somna på grund av för mycket tankar som snurrar. Eller så vaknar du och känner dig stressad eller orolig.

Blir det här en dålig vana så kommer det få konsekvenser på resten av livet. En början kan vara symtom som värk, ont i huvudet och påverkan på humöret.

Du blir oftare sjuk

Med för mycket stresshormoner i kroppen, som vi får av att gå runt och må dåligt och oroa oss, får vi sämre immunförsvar. Det gör att vi lättare blir sjuka och drar på oss förkylningar och virus.

Källa: Huffpost Foto: TT

Annons