Stjärnorna på slottet-aktuella Julia Dufvenius om sin högkänslighet

Julia Dufvenius från Stjärnorna på slottet

Julia Dufvenius är uppvuxen i ett kollektivboende i Göteborg, med en mycket närvarande mamma och en något mer frånvarande pappa, som hon nu lärt känna bättre på äldre dar. Mamma Lena Dufvenius var tv-producent och redan vid tidig ålder fick Julia medverka i olika tv-produktioner, däribland en stor roll i Svt:s serie Den andra våren.

Introvert och högkänslig

Skådespelerskan beskriver sig som både introvert och högkänslig – trots det står hon ständigt i rampljuset.

– Jag kan vara superintrovert. Inte så att jag sitter tyst i ett hörn, men jag behöver ständigt fylla på mina depåer efter till exempel en mingelfest, säger Julia Dufvenius i en intervju med Allas.se.

Hon säger sig vara ”världens sämsta mingelperson” och står inte ut när ett rum fylls med allt för många sinnesintryck. Hon beskriver det som att hennes huvud är i ständigt högspinn och säger att hon är högkänslig, även kallat HSP (highly sensitive people).

Badar gärna isvak

Hon berättar i intervjun att hon återhämtar sig genom att promenera eller bada.

– Jag älskar vatten och att bada i alla olika former. Det spelar ingen roll om det är i ett badkar, en simhall eller i ett iskallt hav. Det är känslan av att få sänka sig ner under ytan.

För Julia Dufvenius var medverkan i svt:s serie Stjärnorna på slottet allt annat än självklar. Hon funderade länge innan hon tackade ja.

– Jag funderade ett bra tag, inte minst över frågan vad som är privat för mig och inte. Min spontana tanke var: ”Men, hur gammal tror de att jag är?!”. Men så pratade jag med kompisar, som Kajsa Ernst och Sofia Ledarp, som ju varit med i tidigare säsonger. De övertygade mig om att jag inte skulle ångra mig, det var något av det roligaste de gjort, säger hon till Allas och berättar att hon i efterhand inte ångrat sig en sekund.

Fakta Julia Dufvenius

  • Ålder: 44 år
  • Familj: Maken Christopher Wollter och två döttrar
  • Bor: I Stockholm
  • Gör: Är skådespelerska
  • Aktuell med: En av deltagarna i Svt-serien Stjärnorna på slottet, och en av huvudrollerna i Viaplay-serien Heder

Källa: Allas.se Foto: TT

Läs mer:

Izabella Scorupco: ”Jag är en högkänslig person”

Högkänslig? Så hanterar du konflikter i relationen

Introvert? Så minglar du smartare och mer avslappnat

Utvald läsning