SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Städa snabbt med smarta hacks – 5 knep som sparar tid

05 apr, 2022 

Finns det något tråkigare än att städa? Vi tror inte det! Här är 5 städhacks som som gör att städningen går fortare – och du får mer tid över till annat!

För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Städar du helst så lite det bara går? Självklart finns det en och annan som älskar att städa, men majoriteten lägger (nog!) den tiden på annat.

Se även: Städhacks som gör ditt liv enklare!

4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklareBrand logo
4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklare

Oavsett om du tycker om att städa eller inte är det något som behöver göras, dessutom visar forskning att det är bra för hälsan. Men hur gör man städningen mer tidseffektiv? Det finns ett knep som gör att du kan städa ditt hem på bara 20 minuter, men för den som vill göra en mer ordentlig genomkörning men ändå inte lägga en hel dag på storstädning är det framför allt fem hacks som gör att du städar fortare, menar städexperten Tonya Harris.

Städa snabbt med smarta hacks – 5 knep som underlättar

1. Städa ett rum i taget

Lite här, lite där och till slut lite överallt. Känner du igen dig? Känslan av att vara igång på flera ställen gör att du känner dig effektiv, men så är det inte – det är precis tvärt om! Som med allt annat i livet är det mycket bättre att fokusera på att slutföra en sak i taget – och städning är inget undantag.

Annons

Med det sagt: Fokusera på att städa ett rum i taget och spara dammsugningen till sist!

2. Ta med en korg in till varje rum

En strumpa ska till tvättstugan, en hammare till verktygslådan och disken ska flyttas från diverse rum till köket. Istället för att springa och lägga tillbaka en sak i taget på rätt plats är det bättre att använda en korg. Ta med dig en korg in i varje rum du städar. Avsluta städningen med att gå ett varv och lägga tillbaka prylarna du samlat på dig under städpasset.

3. Gör det till en lek

Vem har sagt att städning inte kan vara en lek? Oavsett om du är tävlingsinriktad eller inte kan det vara en god idé att ställa en klocka som du jobbar mot. Det är hjälpsamt om du bara har en viss tid att lägga på städningen och sen blir klar snabbare än du annars hade blivit.

4. Gör två saker samtidigt

För den som inte tycker städning är det roligaste är ett av städexperten Tonya Harris tips att se till att faktiskt göra det roligt. Använd tiden till att ringa en vän, lyssna ikapp en podcast eller varför inte en ljudbok?

5. Använd ett universalrengöringsmedel

Se till att ha rätt prylar när du drar igång med städningen. Ett universalrengöringsmedel gör att du slipper släpa runt en hink med olika produkter för olika ändamål. Populära Ekotipset har genom sina enkla städhacks visat att du med få ingredienser kommer väldigt, väldigt långt!

Källa/inspiration: MBG
Foto: TT

Annons