Sofia Wistam om kampen på sjukhuset med sonen Lennox

wistam-sofia-sonen-sjukhus-magen-
TV: Sofia Wistams första möte med Pernilla Wahlgrens kärlek
0:52

Efter reklamen: TV: Sofia Wistams första möte med Pernilla Wahlgrens kärlek

(0:52)

Slå på ljud

För en vecka sedan fick tv-profilen Sofia Wistams son Lennox en plötslig magsmärta, vilket resulterade i en akut tripp till sjukhuset.

– Han hade så ont och det var som att han kräktes av att det gjorde så ont, berättar hon i hennes och Pernilla Wahlgrens podcast Wahlgren & Wistam.

Väl på barnakuten konstaterade läkarna att det var blindtarmen, och Lennox som är över 15 år fick då åka till ett annat sjukhus och invänta operation.

– Jag var på sjukhuset i över tolv timmar i sträck och de var fantastiska, berättar Sofia Wistam vidare i podcasten.

Sofia Wistams ord om sonen: ”Jag dör mamma”

Innan den planerade operationen på sjukhuset drabbades Lennox plötsligt av en ännu starkare magsmärta, och Sofia Wistam hamnade i en situation där hon kände sig helt maktlös.

– Helt plötsligt gick det från att vara fem-sex i smärta till att vara tio i smärta. Han bara skrek och grät. Han låg där och skulle opereras men han bara “Jag dör mamma, jag dör mamma”, säger hon och berättar att hon drabbades av panik och grät.

– Jag började springa ut i korridoren och bara “ni måste göra något”, fortsätter hon och gör klart att läkaren till slut kom och att Lennox strax efter fick åka in på operation.

– Sen ringde läkaren och sa att den brustit och det är var i hela buken.

Sofia Wistam med make Magnus Wistam och sönerna Texas och Lennox Galapremiären av Once Upon a Time in Hollywood, Stockholm 2019

Sofia Wistam med maken Magnus Wistam och sönerna Texas och Lennox under galapremiären av Once Upon a Time in Hollywood i Stockholm 2019.

Sofia Wistam uppdaterar läget: Kommer bli frisk

Nu har Lennox legat inne på sjukhus i snart en vecka, och Sofia Wistam uppdaterar om läget nu på sina sociala medier.

”Det är så hemskt att se sitt barn vara sjukt. Att se honom ha ont. Massor av kärlek till er som dagligen kämpar med detta”, skriver hon.

”Idag är vi inne på sjätte dagen. Och inget ljus i tunneln. Han kommer bli frisk. Men det tar tid. Och jag vill såååå mycket att han ska få komma hem. Kämpa på Lennox!”

Foto: TT

Se också: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: Se också: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Utvald läsning