SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Shirin Djavidi: "Jag blickar framåt med ett leende"

10 okt, 2023 
Leende Shirin Djavidi står framför en dörr
Shirin Djavidi kallar sig själv hälsonörd och brinner för att inspirera sin omvärld till ett mer hälsosamt och aktivt liv. Hon är månadens MåBra-profil.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Du har säkert sett henne i tv-rutan, där hon gästar morgonsofforna för att sprida rörelseglädje eller hört hennes podd Rise and Shine med Shirin och lyssnat på peppiga och bjussiga gäster. Månadens profil Shirin Djavidis härliga energi smittar av sig.

Vad gör du själv i vardagen för att må bra?

– Jag håller dagliga rutiner varje morgon. Jag kallar det för min power hour. Men det är inte alltid att det blir en hel timme. Ibland blir det bara tio minuter! Jag dricker alltid en värmande kopp vatten med citron och ingefära och mediterar. Sen varvar jag mellan yoga, löpning, styrketräning och tennis. Men också fuldans och fulsång!

Yogalärare Josefine Bengtsson mediterar genom att dansa så fult hon kanBrand logo
Yogalärare Josefine Bengtsson mediterar genom att dansa så fult hon kan

Shirin tipsar också om att aktivt praktisera tacksamhet.

– Jag hänger med människor som ger mig energi och glädje och sen ser jag till att inte älta gammalt groll, jag blickar framåt med ett leende. Min kost är till största del vegetarisk, med vackra färger.

Hur håller du hälsan under hösten?

– Då börjar jag äta D-vitamin igen efter sommaruppehållet. Jag är extra noga med ljuset de mörka månaderna och tar dagliga promenader och gör min dagliga meditation framför min IR-lampa.

Foto: privat

Annons