Så ger en stor och fyllig bakdel din hjärna fördelar

Stor rumpa hjälper hjärnan

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Om du är en av de som välsignats med lite kraftigare lår och rumpa så har du kanske någon gång klankat ner på din kurviga kropp. Vilket inte alls är så konstigt med tanke på att vi blir matade med orealistiska skönhetsideal precis överallt. Även om du är duktig på att hylla dina kurvor så är det tufft att möta dessa opraktiska och ibland även ohälsosamma förväntningarna.

Men vetenskapen säger att en stor bakdel kommer med en hel del fördelar. Här kommer fem fantastiska anledningar till att du ska vara otroligt stolt över dina tjocka lår och kurviga höfter.

4 anledningar att tacka din stora rumpa

1. Du har lägre risk att få vissa kroniska sjukdomar

Tjocka lår räddar liv! Faktum är att enligt en analys som publicerades i The BMJ visar att människor med större höfter och lår har lägre risk att dö i förtid än de som har fetma runt buken. Dessutom kan stora rumpor ge stora fördelar för din hjärthälsa. Päronformade kvinnor tenderar att ha lägre kolesterolvärden och deras kroppar producerar mer av anti-inflammatoriska hormoner som skyddar blodkärlen.

2. Din hjärna får en del fördelar

Personer med större bakdel bär på mer hälsosamma fetter enligt en stuide som gjordes av International Journal of Obesity. Det kan dessutom innebära högre att man har högre omega-3nivåer. Omega-3 är de fetter som ansvarar för att bygga upp cellmembran i din hjärna. Och dessutom se till så att hjärncellerna håller sig på topp och inte tappa sin kapacitet.

3. Du kan träna hårdare

Gluteus maximus är människokroppens största muskel, alltså din rumpa. Denna kraftkälla kan hjälpa dig att prestera bättre på gymmet då den ser till att du har en bra hållning och underlättar när du ska göra rörelser med underkroppen. Och eftersom att din gluteus maximus är så stor så kan du hämta mycket styrka ifrån den. Så oavsett om du vill lyfta tungt eller springa fort så kan en fyllig rumpa hjälpa dig att bli både starkare och snabbare.

4. Du har mindre ont I ryggen

I många fall så har de som välsignats med stora bakdelar mindre ont i ryggen än andra. Återigen tackar ska du tacka din stora rumpmuskel för det, en stark gluteus maximus reducerar ryggvärken.

Källa: Livestrong.com

LÄS MER

Nya trenden på Instagram: Ett kärleksbrev till min kropp

Uppropet mot skönhetsideal har blivit viralt – av HELT rätt anledningar

En sak alla genier har gemensamt (och det är inte IQ)

Redaktionens tips
Dela på: