Nya trenden på Instagram: Ett kärleksbrev till min kropp

Millie Mackintosh startade trenden kärleksbrev till min kropp

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Det är inte sällsynt att kvinnor har ett komplicerat förhållande till sin kropp. Och sociala plattformar med deras filter, poser och ideal gör inte situationen bättre.

Tack och lov så finns det modiga kvinnor världen över som kämpar för att ta kål på dessa ideal. De delar med sig av sina ofiltrerade bilder och sina historier för att skapa en trygg plats där alla kvinnor som har en dålig relation till sin kropp kan känna sig mindre ensamma. De kan dela tankar och foton med varandra för att förstå att alla kroppar är vackra precis som de är.

En ny trend som heter ”Ett kärleksbrev till min kropp” har nyligen startats av kontot @thisisfindingbalance på Instagram. Den är till för alla som vill dela med sig av sina tankar kring att älska sin vackra kropp precis som den är — oavsett storlek, färg eller form.

Realitystjärnan Millie Mackintosh blev nyligen mamma och hon är en av kvinnorna som skrivit ett kärleksbrev till sig själv.

”Genom åren har jag varit min största kritiker och haft en hatkärlek till min kropp. Min förhoppning är att jag kan påminna mig själv om hur lyckligt lottad jag är som har kroppen jag lever i och se till att behandla den med respekt och ömhet. Att skriva det här får mig att inse hur mycket jag tillåtit mig själv att mobba min kropp. Våra kroppar tar hand om oss hela tiden, de jobbar ständigt för att hålla oss vid liv, starka och blomstrande. Även om tankarna bestämmer sig för att inte älska det vi ser i spegeln så kommer kroppen alltid att älska oss tillbaka…Den är utmaningen har hjälpt mig på sätt som jag inte trodde var möjliga”, skriver hon på sitt Instagram-konto.

Ett annat rörande inlägg kom från Phoebe Greenacre som bad om ursäkt till sin Kropp för ”alla dessa år som jag försökt ändra på dig. Jag är ledsen för alla de år där jag tittat på dig och önskar att jag kunnat förändra, forma och förvränga dig till något du inte var. Tack för att du stått ut med mig. Vi kom hit till slut.”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Det är en stark och upplyftande trend som påminner oss om att våra kroppar förtjänar att hyllas och inte att brytas ner. Istället för att kritisera våra kroppar för något de inte är så ska vi tacka dem för allt de är och gör.

Foto: TT, Källa: Marieclaire.com

LÄS MER

Artistens kamp mot hudsjukdomen – visar med intima bilderna

Agneta Sjödin om nya vanorna – efter 16 weeks of Hell

Camilla Läckberg: "Att jag ens pratar om vikt är idiotiskt"

Redaktionens tips
Dela på: