SömnStressMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Nour el Refai om de rasistiska påhoppen mot sonen

27 dec, 2019 
AvMalin Ny
Nour el Refai och Henrik Schyffert ryter nu ifrån mot de rasistiska påhoppen på sonen Sami. "Jag hoppas att du aldrig behöver höra vad för hemska saker vissa tänker om vårt ursprung", skrev Nour till sonen i ett inlägg på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I slutet av oktober välkomnade komikerparet Nour el Refai, 32, och Henrik Schyffert, 51, sonen Sami till världen. Sedan födseln har Nour delat med sig av flera bilder på sonen på sitt Instagram-konto, och även berättat om hur rollen som mamma har förändrat henne till det bättre.

”Inatt är det sju veckor sen du kom. Du har tänt gatubelysningen på dom mörka vägarna i mitt bröst så jag alltid kan hitta hem igen. Tack för det”, skrev hon då på Instagram.

Fått rasistiska kommentarer

Nu avslöjar hon att hon även fått ta emot rasistiska påhopp sedan hon blev mamma, och nu ryter både hon och Henrik Schyffert ifrån i varsitt inlägg på Instagram.

”Era satans rassetroll SD-svin! Ni får ge er på mig hur mycket ni vill här på nätet men börjar ni dra in min tjej och min nyfödda son i det här så får ni fan ta det med mig när ni träffar mig på stan. Ansikte mot ansikte. Era fega jävlar”, skriver Henrik Schyffert.

Annons

Nour El Refai har i sin tur svarat på sin partners inlägg:

”Men dom får faktiskt inte alls ta det med dig heller!!!!!”

Skriver inlägg till sonen

I ett inlägg som Aftonbladet först fångade upp, skriver Nour direkt till sonen – bland annat att rasisttrollen är där igen och att hon hoppas att han aldrig ska behöva höra vad vissa tänker om deras ursprung.

”Dom använder ditt namn för att komma åt mig för att dom vet att det funkar. Att det är det enda som gör ont. Men jag har gärna ont, bara du slipper ha det. Jag hoppas att du aldrig behöver höra vad för hemska saker vissa tänker om vårt ursprung. Jag hoppas att du ska va stolt. Jag hoppas att du ska slippa vara rädd. Jag ska älska dig trygg och stark. /Mamma.”

Nour el Refai ändrade sedan i inlägget efter att det hade publicerats. Nu står det istället:

”Jag ska älska dig trygg och stark. /Mamma”.

Det är många som stöttar paret i kommentarsfältet, bland andra Jill Johnson och Tilde de Paula.

”Kärleken är starkare”, kommenterar Tilde de Paula.

Foto: TT 

Läs mer: 

Psykologens överraskande diagnos på Nour El Refai

Nour El Refai om stora förändringen efter sonens födsel

Nour El Refai testar ”antidepressivt beteende” i Landet Lyckopiller

Annons