Naked Attraction Sverige vill visa och hylla ”vanliga” kroppar

bild från Naked Attraction och Sofia Wistam

Konceptet går ut på att en person söker en dejt. Men, introduktionsprocessen är, så att säga, omvänd – alla deltagare är nämligen nakna och står bakom ett draperi som höjs successivt. Man bedömer alltså sin känsla för personen utifrån den nakna underkroppen före det att man ser ansiktet (eller för den delen, lär känna personen ifråga).

Därför kan det finnas fördelar med att träna naken

Vill visa oretuscherade kroppar som inte är skönhetsopererade

Det är onekligen ett spektakulärt och annorlunda koncept, erkänner till och med programledaren Sofia Wistam.

– När jag först såg programmet blev jag nog lika chockad som alla andra. Kan man verkligen visa allting i tv? Sedan började jag fundera på om jag kan göra det bra, ska man göra det överhuvudtaget och tjänar det något syfte? Men jag tycker att det är viktigt att visa vanliga oretuscherade kroppar som inte är opererade. Nu för tiden så är det ett skönhetsfilter på allt som unga människor ser och det är ett ideal som inte ens existerar, säger Sofia Wistam till Aftonbladet.

Absolut ingen kroppsmobbning

Sofia Wistam försäkrar också att det absolut inte förkommer någon som helst kroppsmobbning, snarare precis tvärtom.

– Det är väldigt härlig stämning, ingen som dissar någon. Man dras till olika saker, helt enkelt, säger hon i podden Wahlgren & Wistam.

– Det är en hyllning till kroppen. Alla ser olika ut – men alla kroppar är härliga.

5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Det enda som det är uttalad brist på i programmet menar Sofia Wistam är könshåret, som nästan helt saknas.

Sofia Wistam berättar att det är förvånansvärt många som sökte till programmet och inte hade några tvivel inför att visa upp sig naken i tv. Och, att i många fall blev deltagarna faktiskt mer blyga inför varandra efter att kläderna kom på. När programmet har premiär kommer vi att få se vad dejterna ledde till – om det blev kärlek eller inte.

För den som fortfarande tycker att det är ett opassande koncept påminner Sofia Wistam att om man inte vill se nakna kroppar så är det ingen som tvingar dig att se programmet.

Programmet lanserades i Storbritannien redan 2016 och sedan dess har bland annat Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge gjort egna versioner.

Då har Naked Attraction Sverige premiär

Naked Attraction har premiär onsdag 7 juni klockan 22.05 på Discovery+.

Källa: Wahlgren & Wistam podd, Aftonbladet, TV 4

Foto: Discovery+, Skärmdump.

Utvald läsning