My Westerdahl visar tvådelade gravidmagen: ”För er med änglaveck”

My Westerdahl visar upp sin gravida mage
0:33

Efter reklamen: Det här är kroppspositivism vi reder ut begreppet

(0:33)

MåBra-bloggaren och instagramprofilen My Westerdahl har modigt berättat om den långa, och ibland krokiga, hälsoresa hon har bakom sig. Det började med ett stort viktras, där hon gick ner omkring hundra kilo. Förändringen som på många vis varit bra för hennes mående slog dock om till något hon inte önskade.

Efter viktraset förlorade My sin mens. Hon och maken försökte bli gravida med hjälp av en hormonbehandling men det funkade inte. Dessutom hade My PCOS, ett medfött syndrom som gör det svårare att bli gravid.

Vikthetsen blev osund

Efter några år av försök att få barn kändes det som att hon nådde en gräns. Tankarna om bantning hade nu också gått för långt åt andra hållet – och blivit osunda.

Men My fick syn på situationen och stannade upp. Hon lät kroppen hitta en lite högre vikt igen – och där kom både mensen och glädjen tillbaka. Samtidigt hände det, efter åren av försök blev My gravid på helt naturlig väg. Med tvillingar!

MåBra:s bloggare My om podden VIKTIGT: Hälsa är mer än BMI!

Visade delad gravidmagen

Under graviditeten kunde My inte känna igen sin egen gravidmage bland de magar hon såg porträtteras i flödena. Den passade inte in i normen av en rund kula.

För att visa fler bilder av verkligheten la hon för ett tag sedan upp en bild på sin egen mage, tvådelad med hud även under tvillingarnas lilla bula.

Hon skrev:

"När jag var gravid så såg jag aldrig en representation av min mage i sociala medier. Alla hade perfekta runda kulor medan min var tvådelad efter övervikt hela livet och en viktnedgång på -95 kilo…Så alla ni med en gravidmage utanför normen, för er med ett änglaveck under naveln.. Här är min tvillingkula i vecka 35. Älskade fina mage som byggde mina två fina barn."

Många känner igen sig

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Direkt var det många som kände igen sig och tackade My för bilden. Precis sådär såg magen ut hos många fler!

En person skriver:

"Tack My! Kände mig så ensam under min första graviditet som hade en ”B-mage” och så fylld av skam. Tog inte en endaste nakenbild av magen vilket jag ångrar jättemycket!"

My Westerdahl: ”Ge mig samma vård som en smal person!”

En annan skriver:

"Finaste som finns, magar i alla former som burit på barn."

Ytterligare en skriver:

"Ja, tänk att till och med i gravidmagar fanns det ett ideal. Tack för att du visar att gravidmagar kommer i allsköns, sköna, vackra, fina varianter, oavsett hur de ser ut."

Foto: My Westerdahl/Instagram

Redaktionens tips
Molly Hammars ilska mot vikthetsen i media
Ashley Graham om mammaskammandet: ”Måste få ett stopp”
Kroppsaktivisten ryter ifrån – mot Kardashianidealet