Mia Skäringer: ”Det blev ett sätt att ta tillbaka min egen kropp”

Mia Skäringer Lázár
5 saker vi älskar med Mia Skäringer
1:17

Efter reklamen: 5 saker vi älskar med Mia Skäringer

(1:17)

Slå på ljud

Skådespelaren, komikern, författaren och pod-aktuella Mia Skäringer Lázár har en blomstrande karriär och många järn i elden. Just nu går hon att se i Solsidan på TV4 som är inne på sin sjunde säsong.

Mia Skäringer Lázár har även varit öppen med att hon emellanåt mått psykiskt dåligt och att hon tidigare varit utbränd.

Det betyder Mia Skäringers tiger-tatuering

Mia Skäringer gillar tatueringar och för en tid sedan visade hon upp en stor tatuering på ryggen föreställande en tiger på hennes Instagram.

I söndagens Hellenus hörna i TV4 med programledaren David Helenius, kommer ämnet tatueringar på tal. Hon berättar vad tigern symboliserar för henne.

– Den kom under metoo, när det drog in över vår värld. Då gjorde jag den. Så den är både allvarlig och rolig kan man säga, säger hon om tiger-tatueringen i Hellenius hörna.

Öppen med att hon mått psykiskt dåligt

I sin självbiografi Maria - en kvinnlig komikers dagbok har Mia Skäringer Lázár skrivit om hur humorn blivit en överlevnadsstrategi i livet som kantats av psykisk ohälsa, självskadebeteenden, övergrepp och ätstörning.

– Bakom en kvinnlig komiker finns övergrepp och förnedringar. Bakom en kvinnlig komiker finns sorg. Bakom en kvinnlig komiker finns andra kvinnors lidande, och deras osynliga liv, har Mia Skäringer Lázár tidigare sagt vid en högläsning ur boken på Instagram.

Mia Skäringers dotter Heli har vuxit upp – här är hon idag

"Jag bestämmer över min kropp"

Under samtalet med David Helenius i TV4 berättar Mia Skäringer Lázár om att hon tatuerade sig första gången när hon var 16 år. Nu har hon många tatueringar med olika motiv. Sedan berättar hon om vad tatueringarna betyder för henne.

– Egentligen har alla de här tatueringarna varit ett sätt för mig att ta tillbaka min egen kropp, att göra den min igen efter massa år av ätstörningar och lite övergreppshistorik och sådana lite mindre roliga saker, säger hon och fortsätter:

– Jag bestämmer över min kropp och vill jag pryda den med olika saker, då gör jag det. Det är väldigt lätt att fortsätta när man väl har börjat, så det letar sig gärna ut på händer och så.

Foto: TT

Källa: TV4 och Aftonbladet

Utvald läsning