Mammans bild efter 10 graviditeter: "Samhället definierar inte mig"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Emily Frigo, från Ohio, USA, har varit gravid tio gånger och är i dag en lycklig och kroppsstolt fyrabarnsmamma. Hon tycker att det behövs fler genuina, oretuscherade bilder på kvinnokroppar och bestämde sig för att dra sitt strå till stacken genom att lägga upp en bild på sin kropp som genomgått tio graviditeter.

”I min livmoder har det vuxit tio barn. Endast fyra föddes vid liv, men hur mirakulöst är det inte ändå. Jag har aldrig älskat mig själv mer. Jag har aldrig känt mig mer feminin. Rakat huvud. En mage med bristningar. Hängande bröst. Lår som rör vid varandra. Samhället definierar inte mig, det kan bara jag göra”, skriver hon till bilden på Instagram.

https://instagram.com/p/BbxYAweB0nZ/

Hon la upp bilden i samband med att det gått tio år sedan hennes första graviditet tragiskt tog slut när hennes son dog i samband med förlossningen. Men trots sorgen hon kände kring årsdagen valde hon att lägga ut bilden på sin kropp – en kropp hon är stolt över.

– Jag gick förbi spegeln och såg min mammakropp och kände så stor tacksamhet för vad min kropp har gjort. För sex av mina bebisar var min livmoder den enda plats de visste om. Jag delade med mig av bilden för att hylla det och för att normalisera en kvinnas kropp. Vi behöver mer av det. Vi måste se fler ärliga bilder av kroppar, säger Emily Frigo till Popsugar.

Vi kan bara hålla med om att kvinnokroppen verkligen är fantastisk – heja Emily och alla andra mammor där ute!

https://instagram.com/p/BYvzeFsBkue/?taken-by=wisewildwell

Källa: Popsugar    Foto: Instagram/@wisewildwell

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela på: