SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Mammans bild efter 10 graviditeter: "Samhället definierar inte mig"

15 dec, 2017 
AvNanna von Knorring
Hon har genomgått tio graviditeter – och aldrig varit mer stolt över sin kropp. Nu visar Emily Frigo upp sin kropp i hopp om förändring. "Jag har aldrig älskat mig själv mer. Jag har aldrig känt mig mer feminin", skriver Emily Frigo.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Emily Frigo, från Ohio, USA, har varit gravid tio gånger och är i dag en lycklig och kroppsstolt fyrabarnsmamma. Hon tycker att det behövs fler genuina, oretuscherade bilder på kvinnokroppar och bestämde sig för att dra sitt strå till stacken genom att lägga upp en bild på sin kropp som genomgått tio graviditeter.

”I min livmoder har det vuxit tio barn. Endast fyra föddes vid liv, men hur mirakulöst är det inte ändå. Jag har aldrig älskat mig själv mer. Jag har aldrig känt mig mer feminin. Rakat huvud. En mage med bristningar. Hängande bröst. Lår som rör vid varandra. Samhället definierar inte mig, det kan bara jag göra”, skriver hon till bilden på Instagram.

https://instagram.com/p/BbxYAweB0nZ/

Hon la upp bilden i samband med att det gått tio år sedan hennes första graviditet tragiskt tog slut när hennes son dog i samband med förlossningen. Men trots sorgen hon kände kring årsdagen valde hon att lägga ut bilden på sin kropp – en kropp hon är stolt över.

Annons

– Jag gick förbi spegeln och såg min mammakropp och kände så stor tacksamhet för vad min kropp har gjort. För sex av mina bebisar var min livmoder den enda plats de visste om. Jag delade med mig av bilden för att hylla det och för att normalisera en kvinnas kropp. Vi behöver mer av det. Vi måste se fler ärliga bilder av kroppar, säger Emily Frigo till Popsugar.

Vi kan bara hålla med om att kvinnokroppen verkligen är fantastisk – heja Emily och alla andra mammor där ute!

https://instagram.com/p/BYvzeFsBkue/?taken-by=wisewildwell

Källa: Popsugar    Foto: Instagram/@wisewildwell

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons